Kultura i umetnost > Muzika

Stjuart Kouplend i Riki Kedž SNIMILI PESME grupe The Police na SVETSKIM JEZICIMA

Reinpretacije su između ostalog na kanada, hindi, zulu, mandarisnkom, jermenskom, paštu i urdu jeziku

Izvor: K1info

05/08/2023 > 19:32

podeli vest:

Stjuart Kouplend i Riki Kedž SNIMILI PESME grupe The Police na SVETSKIM JEZICIMA
Foto: Youtube PrintScreen/Recording Academy/GRAMMYs


Stjuart Kouplend, osnivač i bubnjar sastava The Police, udružio se sa indijskim muzičarem Rikijem Kedžom na "Police - Beyond Borders", na kom su klasične pesme legendarnog benda snimljene na svetskim jezicima.

Među numerama su se našli hitovi "Every Breath You Take", "Roxanne" i "Message in a Bottle", a reinpretacije su između ostalog na kanada, hindi, zulu, mandarisnkom, jermenskom, paštu i urdu jeziku.

Foto: BMG

 

Album dolazi posle Kouplendovog izdanja "Police Deranged for Orchestra", objavljenog u junu, gde su hit pesme benda prearanžirane i snimljene sa orkestrom.

Kouplend i Kedž su ranije sarađivali na albumu "Divine Tides" koji je osvojio dva Gremija.

- Riki Kedž je predložio da snimimo album sa pesmama The Police, a ideja da se izvode na svetskim jezicima bila je inspirativna i Riki se dao u potragu za talentima koji bi učestvovali na ploči. Muzika koju smo Sting, Endi (Samers) i ja stvarali u suštini potiče iz crnačke kulture i posebno me je zanimalo da čujem kako se ta kultura vraća u Afriku sa "Every Breath You Take" otpevanom na zulu jeziku - rekao je Kouplend.

- Ovi neverovatni jezici na "Police - Beyond Borders" daju novi ukus melodijama koje su dobro poznate. The Police je uvek bio svetski bend i Sting je pisao pesme o široj slici čovečanstva. Muzika nas okuplja i moja skromna nada je da ova ploča može da doprinese tom posebnom iskustvu ljudskog povezivanja koje nam je sada potrebno više nego ikada - dodao je Kouplend.

- Velika mi je čast što ponovo sarađujem sa Stjuartom Kouplendom. To su pesme uz koje sam odrastao, one su oblikovale moju karijeru. Sarađivali smo sa neverovatnim orkestrima, pevačima, horovima, instrumentalistima i ansamblima iz celog sveta kako bismo ponovo stvorili magiju ovih bezvremenskih klasika na svetskim jezicima - rekao je Kedž.

BMG će objaviti "Police - Beyond Borders" kasnije ovog meseca.

Ostavite komentar