Kultura i umetnost > Muzika

ZAGOLICALI maštu fanova: Da li će doći do OKUPLJANJA kultnog benda Talking Heads?

Članovi Džeri Harison, Tina Vejmut, Kris Franc i Dejvid Birn, nedavno su se prvi put zajedno pojavili u javnosti posle više od 20 godina

Izvor: K1info

03/10/2023 > 18:03

podeli vest:

ZAGOLICALI maštu fanova: Da li će doći do OKUPLJANJA kultnog benda Talking Heads?
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Bubnjar sastava Talking Heads, Kris Franc, nagovestio je da bi moglo doći do ponovnog okupljanja čuvene grupe.

Bend koji su činili Franc, frontmen Dejvid Birn, gitarista Džeri Harison i basistkinja Tina Vejmut - nedavno su se prvi put zajedno pojavili u javnosti posle više od 20 godina. Razlog okupljanja je bio pojavljivanje na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 11. septembra, gde su učestvovali u panel diskusiji "Pitanja i odgovori".

Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP

Džeri Harison, Dejvid Birn, Kris Franc i Tina Vejmut

Kako je najavljeno u avgustu, dugoočekivano okupljanje organizovano je u čast 40. godišnjice legendarnog koncertnog filma "Stop Making Sense" (1984).

Franc je nagovestio potencijalno okupljanje, podelivši fotografiju Birna sa Tinom Vejmut. On je u postu na Facebooku napisao: "Fotografija vredi milijardu reči."

Govoreći za NME prošle godine o mogućem okupljanju, Franc je izjavio:

- Pokušao sam nekolicinu puta, a poslednji put je to bilo pre oko 20 godina, i posle toga je Dejvid jednostavno rekao: "Ne želim da mi to pitanje ponovo postaviš. Neću se baviti time." To je šteta, ali to je to.

Ovo dolazi nakon što je Vejmut nedavno izjavila da bend "samo uživa u trenutku" u novom intervjuu za Pitchfork, gde su članovi govorili o mogućnosti ponovnog okupljanja.

Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP

Tina Vejmut i Kris Franc

- Samo uživamo u trenutku. Tako smo srećni što je to rezultiralo ovom divnom stvari koja je trajala 40 godina. Mi zapravo ne gledamo predaleko u budućnost - rekla je Vejmut.

- Veoma smo srećni što smo živi. Svo četvoro smo ovde da bismo uživali u ovom trenutku.

Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP

Džeri Harison

Džeri Harison je dodao:

- Ipak, nema sumnje da oživljava radost koju smo zajedno imali. Mislim da svako od nas, gledajući film, oseća tu radost - ne samo nas četvoro, već i svi koji su bili na sceni, kao i ekipa.

Ostavite komentar