Kultura i umetnost > Muzika

Ceremonija UVOĐENJA novih članova u Kuću slavnih rokenrola po PRVI PUT u prenosu UŽIVO

Najavljeni su nastupi novih članova Vilija Nelsona, Šeril Krou, Misi Eliot i Čake Kan, kao i Eltona Džona,Krisa Stejpltona i drugih izvođača

Izvor: K1info

29/09/2023 > 14:27

podeli vest:

Ceremonija UVOĐENJA novih članova u Kuću slavnih rokenrola po PRVI PUT u prenosu UŽIVO
Foto: Youtube PrintScreen/BAM Media


Ceremonija uvođenja novih članova u Kuću slavnih rokenrola (The Rock & Roll Hall of Fame) po prvi put će biti prenošena uživo u novembru, pošto je Disney+ dobio prava i omogućiće gledocima da vide događaj u trenutku dešavanja, što je značajna promena u odnosu na ranije godine kada su ljubitelji muzike morali da čekaju nedeljama kako bi pogledali smontirani prenos manifestacije. Disney+ uživo će prenositi iz Barclays centra u Bruklinu 3. novembra.

U 2022, poslednjoj godini HBO-ovog dugogodišnjeg ugovora sa Kućom slavnih, ceremonija se održala 5. novembra u Los Anđelesu, ali nije bila dostupna za gledanje na HBO-u i HBO Max-u sve do emitovanja specijala dve nedelje kasnije, 19. novembra - što je zapravo kraći period u odnosu na tronedeljno ili duže kašnjenje prethodnih godina. Interes na društvenim mrežama da se manifestacija gleda u realnom vremenu u proteklim godinama činio je odlaganje emitovanja sve više zastarelim, bez obzira na to koliko su sređene verzije dugih ceremonija mogle da imaju koristi od sitnih intervencija u montaži.

Takođe će biti urađena odložena i skraćena verzija za tradicionalno emitovanje, a ABC će emitovati tročasovni specijal 1. januara.

Prvi izvođači najavljeni su istovremeno kada su Disney+ i ABC otkrili da su stekli prava na emitovanje i strimovanje. Elton Džon, Brendi Karlajl, Dejv Metjuz, Kris Stejplton, H.E.R., St. Vincent i New Edition biće među izvođačima koji će ovogodišnjim članovima odavati počast izvođenjem pesama ili saradnjama. Najavljeni su i nastupi nekih umetnika koji će biti uvedeni u Kuću slavnih rokenrola - Vili Nelson, Šeril Krou, Misi Eliot i Čaka Kan.

- Ovaj istorijski prenos na Dizniju+ i specijal na ABC-u svedoči o raznovrsnim zvucima i trajnoj moći rokenrola - rekao je Džon Sajks, predsednik Kuće slavnih rokenrola.

Producenti još nisu otkrili koji će izvođači, a koji se ne nalaze u Kući slavnih, odavati počast članovima klase '23, pa igre nagađanja mogu početi prema pretpostavkama ko se najbolje slaže sa kim.

Ostaje pitanje da li će Rage Against the Machine nastupiti, pošto grupa ponovo pauzira nakon što je pevač Zak de la Roča pretrpeo povredu na jednom nastupu. I sastav The Spinners je pod upitnikom - trenutna postava ne uključuje nijednog od originalnih članova koji se uvode u Kuću slavnih, od kojih je većina preminula.

Džordž Majkl je preminuo 2016. godine, ali nema sumnje da će počasna izvedba biti središnji deo šoua.

Moguće je da će i neki od novih članova u ne-izvođačkim kategorijama biti korisnici muzičkih počasti. Tekstopisac Berni Topin, producent-sajdmen Al Kuper, pionir gitare Link Rej, osnivač hip-hopa DJ Kul Herc i TV voditelj Don Kornelijus takođe će biti uvedeni u Kuću slavnih.

U izvođačkoj kategoriji u klasi '23 se nalaze: Kejt Buš, Šeril Krou, Misi Eliot, Džord Majkl, Vili Nelson, Rage Against the Machine i The Spinners.

U ne-izvođačkoj kategoriji, novi članovi Kuće slavnih rokenrola su DJ Kul Herc i Link Rej (Musical Influence Award), Čaka Kan, Al Kuper i Berni Topin (Musica Excellence Award) i Don Kornelijus (Ahmet Ertegun Award).

Ostavite komentar