Kultura i umetnost > Pozorište

Glumac Milan Bobić o letnjoj pozorišnoj sceni "TEATRIJUM": Tokom dva meseca IMAĆEMO PREKO 80 predstava

U okviru Dečijeg program "Teatrijuma" su, između ostalih, predstave "Mali princ", "Tri praseta", "Eko zakletva" i "Put u središte igre"

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 12:04

podeli vest:

Glumac Milan Bobić o letnjoj pozorišnoj sceni "TEATRIJUM": Tokom dva meseca IMAĆEMO PREKO 80 predstava
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Milan Bobić, koji je govorio o trećoj sezoni beogradske letnje pozorišne scene "Teatrijum" tokom leta u Kapetan Mišinom zdanju.

Bobić je rekao da posetioce očekuju tokom dva meseca preko 80 predstava u "Teatrijumu", a sezonu su otvorili pre nekoliko dana "Roditelji" reditelja Marka Čelebića i Omladinskog pozorišta "Dadov", u kojoj igraju Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić, Joakim Tasić i Lazar Đukić.

Prema njegovim rečima, u okviru večernjeg programa u "Teatrijumu" biće izvedene, između ostalih, predstave "Ljubaf" reditelja Erola Kadića, autorski projekat Teodore Gačić i Svetozara Babića "Trg ratnika", "Halflajf" Nikole Kljajića, kao i premijera "Bele garde" reditelja Filipa Gajića u izvođenju Dorćolskog narodnog pozorišta.

- Raznovrsan je repertoar i za svakog će biti ponešto interesantno. Obogatili smo ("Teatrijum"), svake sezone je sve bolji i bolji, ali ove je u piku. Ali da ne urekem, tek smo počeli - naveo je Bobić.

U okviru Dečijeg program "Teatrijuma" su, između ostalih, predstave "Mali princ", "Tri praseta", "Eko zakletva", koja osvešćuje decu o problemu zagađenja prirode i "Put u središte igre", koja govori o nastanku te igre, najavio je Bobić. 

"Teatrijum" su osnovali glumci Tihomir Stanić i Vladan Gajović kao prostor da mladi igraju svoje autorske projekt i da trupe rade, a Bobić je istakao da je tako prošle godine izvedena predstava "Usamljeni Balkan", kao duo drama u kojoj igra sa Lukom Antonijevićem, u režiji Nikole Gačpara i adaptaciji Vanje Šević teksta "Usamljeni zapad"  Martina Mekdone.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Milan Bobić, glumac

- "Teatrijum" je divna stvar i svima kojima se pružila prilika su je iskoristili - naglasio je Bobić.

Ostavite komentar