Kultura i umetnost > Pozorište

Rada Đuričin je imala OGROMNU ŠIRINU, LJUDSKOST i DOBROTU: Vjera Mujović o odlasku VELIKE GLUMICE

Bila je stroga prema sebi, ali ne i prema drugima, ocenila je glumica

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/09/2024 > 13:12

podeli vest:

Rada Đuričin je imala OGROMNU ŠIRINU, LJUDSKOST i DOBROTU: Vjera Mujović o odlasku VELIKE GLUMICE
Vjera Mujović u Uranku - Foto: K1 televizija


Srpska glumačka scena oprostila se od Rade Đuričin, koja je juče preminula u 91. godini. Ova izuzetna dama, koja je mnogim glumcima bila više od koleginice – postala je i član porodice. 

Vjera Mujović, koja je sa Radom delila brojne trenutke na sceni, u emisiji "Uranak" na televiziji K1 osvrnula se na njen neprocenjiv doprinos i ličnost.

- Rada je imala ogromnu širinu, ljudskost i dobrotu. Njen talenat za zaborav i praštanje bio je neviđen. Mnogi su me pitali za tajne njenog dobrog izgleda, a ja sam sigurna da je ona divno izgledala jer je brzo zaboravljala sve loše, opraštala ljudima i nije se vraćala na te trenutke. To je zaista bilo tako - rekla je Vjera Mujović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Mi smo se čule svakog jutra i svake večeri, a često i nekoliko puta dnevno. Bila je veliki radnik, što je i odraženo u njenom imenu Rada, Radinost.

 

 

Bila je stroga prema sebi, ali ne i prema drugima.

Vjera se prisetila dirljivih trenutaka koje je provodila sa Radom pred početak predstava, naročito u dramama. 

- Kada igrate malu formu, duo dramu, mnogo putujete, i to vreme sa Radom je bilo za mene veoma dragoceno. Često smo razgovarale o tome kako nema pravila u umetnosti. Nekada smo imale vrlo jednostavne teme, a predstava bi bila fantastična. S druge strane, ponekad smo se dugo koncentrisale i ponavljale tekst, a predstava nije bila onakva kakvu smo očekivale.

Foto: ATA Images

 

Vjera je istakla da je Rada uvek davala sve od sebe, a njeno drhtanje pred predstavu i trema su je zadivljivali. "Nikada nije imala trunku rutine ili sigurnosti koju sam videla kod drugih kolega. Za nju predstava nikada nije bila nešto što se samo odradi," dodaje Vjera.

- Ona je uvek nipodaštavala svoje zasluge i dobročinstva. Nikada se nije shvatala ozbiljno, ali je time bila još veća. Bila je beskrajno jednostavna, nikom ništa nije zamerala, sve je videla - zaključila je Vjera Mujović.

Vjera ističe da je nekada imala utisak da je Rada mlađa sestra.

- To su trenuci na našim putovanjima. Njena radoznalost je bila neverovatna. Njene šale i taj vrcav duh nije bio toliko poznat u javnosti. Od juče sebe kuražim, da treba slaviti njenih 91. godina" zaključila je glumica u emisiji "Uranak" na televiziji K1. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar