ZAŠTO SU ANA IVANOVIĆ I NOVAK ĐOKOVIĆ PREKINULI SVAKI KONTAKT? Družili se godinama, a onda se desila nagla promena
Showbizz
Salata u kojoj ćete uživati tokom cele zime
podeli vest:
Pored soka od paradajza koji je nezaobilazan u srpskoj kuhinji, domaćice obavezno ostavljaju i domaći mleveni paradajz za zimnicu.
Svaka ima svoj recept, a mi vam prenosimo način pripreme mlevenog paradajza koji može da stoji i do dve godine.
Ukoliko volite ljutkast ukus, zajedno sa paradajzom sameljite i nekoliko ljutih papričica.
Sastojci: 10 kg paradajza, 5 ravnih supenih kašika soli, kesica vinobrana, 2 vezeice peršunovog lista
Priprema: Operite paradajz, očistite deo oko peteljki, pa plodove krupno isecite i sameljite na mašini za meso. Prilikom mlevenja koristite najkrupnije sito, da se paradajz ne bi pretvorio u sok.
Foto: Pixabay.com
Samleven paradajz sipajte u veliku šerpu, dodajte mu so, vinobran i peršunovo lišće koje ste prethodno iseckali. Sve dobro promešajte velikom drvenom varjačom i ostavite da odstoji barem dva sata.
Još jednom dobro promešajte paradajz, pa ga sipajte u tegle ili staklene flaše sa širokim otvorom, hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.
Ovaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem
09.09.2022
GurmanlookDa vam ne bi propala zimnica, vodite računa o higijeni i sterilizaciji ambalaže
03.09.2022
MozaikKo ne voli ajvar? Samo je pitanje da li više volite od dinastanih ili pečenih paprika? Blagi ili ljuti?
15.09.2022
GurmanlookZa one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
06.09.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar