OI 2024

MOĆNA ĐOKOVIĆEVA PORUKA pred početak OLIMPIJSKIH IGARA! Pripremam se za ZLATO, znam da će biti TEŠKO

Novak Đoković je izjavio da je čast i privilegija da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama....

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

25/07/2024 > 13:00

podeli vest:

MOĆNA ĐOKOVIĆEVA PORUKA pred početak OLIMPIJSKIH IGARA! Pripremam se za ZLATO, znam da će biti TEŠKO
Novak Đoković na press konferenciji - Foto: RTS Printscreen


Najbolji srpski teniser svih vremena, Novak Đoković obratio se na konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije pred početak Igara sutra u Parizu.

- Biće teško ponoviti na toliko jezika kao što ste vi to učinili, imam veliku čast i zadovoljstvo što sam deo olimpijskog tima, peti put u karijeri. Prve Igre u Pekingu, tada sam osvojio jedinu medalju 2008. godine. Ovo je najznačajniji događaj u istoriji sporta i znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati zemlju na igrama i kada nosite ime i grb zemlje na grudima. Velika mi je čast što sam ovde. Moje ambicije su velike, tu su i očekivanja. Ovo je težak turnir, tu su 64 igrača, svi se takmiče za medalju. Moramo da igramo šest mečeva u osam dana, mnogo je to mečeva, svi se takmiče u različitim disciplinama, singlu i dublu. To zahteva najbolje od nas, nadam se da ću dati sjajnu partiju na turniru, imao sam dosta uspeha na Rolan Garosu, dobro poznajem mesto odigravanja takmičenja - rekao je Đoković.

Pitali su Novaka i o povlačenju Mareja...?

- Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, Nadal i više. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na RG. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i vavrinka i neki veterani i dalje igramo - odgovorio je Đoković

 

Za Novaka Đokovića, zlato je jedna od najvećih želja:

- Mnogo puta sam rekao, to mi je jedna od najvećih snova. OI su za mene veliki izazov jer na sebe stavim dodatni pritisak, i na sebe i na zemlju. Imao sam dobra učešća, sem u Riju, uzeo sam i bronzu. Nadam se da ću stići makar do polufinala, ako ne i dalje. Pripremam se za zlato. Znam da će biti teško i drugačije. Teren mi je poznat, igrao sam na RG pre dva meseca i nadam se da ću doći do meča za medalju - završio je Đoković

Podsećamo u prvom kolu, Novak Đoković igra protiv Australijanca Erbera, a u drugom ćemo možda gledati i svetski klasik i duel Đokovića i Nadala.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar