OI 2024

PREOKRET! Sena se "pročistila" preko noći, evo kakvu odluku su doneli organizatori OLIMPIJSKIH IGARA posle svega

Iako su bili otkazan apsolutno svi treninzi na Seni, nastup koji je bio zakazan za utorak pomeren je za sredu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

31/07/2024 > 11:21

podeli vest:

PREOKRET! Sena se "pročistila" preko noći, evo kakvu odluku su doneli organizatori OLIMPIJSKIH IGARA posle svega
Foto: Shutterstock


Takmičenje u trijatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu ipak se održava!

Iako su bili otkazan apsolutno svi treninzi na Seni, nastup koji je bio zakazan za utorak pomeren je za sredu zbog nebezbedne vode! Međutim preko noći se situacija popravila i takmičarima je rečeno da se sve održava bez ikakvog rizika.

Foto: Shutterstock

 

Nova testiranja kvaliteta vode očigledno su dala dovoljno dobre rezultate kada su organizatori dozvolili da takmičari plivaju u Seni.

Rreakcija sa društvene mreže X krovne trijatlon organizacije ipak govori da zbog toga nisu srećni. Oni su prvi objavili da će se ipak plivati u Seni, uz znakove nezadovoljstva takvom odlukom.

Podsetimo, spremao se potpuni debakl organizatora pošto je kupanje u Seni zabranjeno bilo već duže od jednog veka zbog lošeg kvaliteta vode, a sada je uloženo 1,5 milijardi dolara da bi se reka očistila. Tek jutros rezultati testiranja vode pokazali su da je ipak moguće u njoj održati takmičenje.

Olimpijski trijatlon se inače sastoji od tri sportska takmičenja, plivanja (1,5 km), biciklizma (40 km) i trčanja (10 km). Takmičenje se održava individualno kod mušakaraca i žena, kao i "miks" štafeta.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar