OI 2024

Nažalost, Ivana Španović i Milica Gardašević bez finala na Olimpijskim igrama! EVO ŠTA JE IVANA REKLA POSLE NASTUPA

Nisu uspele Ivana Španović i Milica Gardašević da se plasiraju u finale skoka uvis u Parizu...

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

06/08/2024 > 12:34

podeli vest:

Nažalost, Ivana Španović i Milica Gardašević bez finala na Olimpijskim igrama! EVO ŠTA JE IVANA REKLA POSLE NASTUPA
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader


Nažalost loše vesti nam stižu sa Olimpijskih igrara u Parizu. Ivana Španović i Milica Gardašević su završile svoje učešće.

Videlo se da Ivana nije u formi, povreda je učinila svoje. Što se Milice tiče, neiskustvo je preudilo... Norma za ulazak u finale bila je 6.75 metara ili skok među 12 najdužih. Što se Španovićke tiče, najbolje je skočila u drugoj seriji 6.51, u prvoj je prestupiila dok je u trećoj skočila 6.31. Ni jedan skok nije bio dovoljan da se nađe među 12 najboljih. 

Gardaševićka sa druge strane skočila je 6.48 u prvoj seriji i delovalo je kao da će biti sve bolja. Međutim prestupila je i u drugoj i u trećoj seriji i na kraju je ostala samo na tom skoku. Šteta, naše dame su završile svoje učešće u kvalifikacijama skoka udalj.

- Nisam neko ko traži opravdanja, nema ih. Pogotovo posle tolike karijere i svega što sam prošla. Posle onoga što sam postigla prošle godine u Budimpešti, jednostavno meni je želja bila da budem tu uprkos rupturi Ahilove tetive. Cele godine sam skakala sa rupturom, ove godine nisam stigla da se oporavim. Na kraju smo samo uspeli sa injekcijama, lekovima i terapijama da se dovedem u stanje i da mogu da se pojavim ovde - rekla je 34-godišnja Španović koja je kvalifikacije završila na 16. mestu sa rezultatom od 6.51 što nije bilo dovoljno za 12 najboljih.

- Teško mi je malo da pričam za dalje, nisam neko ko odustaje, bila je ludost da se pojavim ovde jer sam rekla i da se noga raspadne, da se raspadne, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ali, za sad ne znam šta da kažem, ali ako sam mogla da zamislim svoj kraj, on bi bio ovde. Zbog svega ću pokušati još malo nešto da uradim kako bi se pozdravila sa svima kako bi trebalo - dodala je Španović.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar