Priče > Biznis

Hoće li kartica za popuste popraviti stanje u penzionerskoj korpi i ŠTA JE i gde JEFTINIJE

Penzioneri se ovih dana podrobno raspituju o popustima na koje imaju pravo

Izvor: K1info/rts.rs

04/11/2023 > 19:41

podeli vest:

Hoće li kartica za popuste popraviti stanje u penzionerskoj korpi i ŠTA JE i gde JEFTINIJE
Foto: K1info


Za one koji su samostalno obavljali delatnost, počela je isplata oktobarskih penzija sa povišicom od 5,5 odsto. Poljoprivredni i vojni penzioneri dobiće ih danas, četvrtog novembra, a ostali desetog. Nakon potpisivanja ugovora sa Republičkim fondom PIO, "Er Srbija" je 725. firma koja je ušla u sistem popusta uz penzionerske kartice.

Hoće li povišica i kartica za popuste popraviti stanje u penzionerskoj korpi? Mnogi se više uzdaju u povećanje od 14,8 odsto, koje sledi u januaru.

Umesto određenim danima, u velikom broju prodavnica, uz novu penzionersku karticu, popust važi stalno.

- Dnevno najmanje 5.000 penzonera dođe sa penzionerskom karticom, na kasi je pokaže i time ostvari dodatni popust na svim onim artiklima koji nisu obuhvaćeni različitim akcijama - kaže za RTS direktor kompanije "Aman" Nemanja Petrović.

Uz apoteke, banje, sportske centre i ustanove kulture, popuste su ponudili i prevoznici u autobuskom i železničkom saobraćaju, a od 3. novembra i "Er Srbija".

- Obezbedićemo 15 odsto popusta na cenu naših karata. Er Srbija svakodnevno prevozi na 80 destinacija. Bilo da putuju u inostranstvo da posete porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je drago da na našim letovima ugostimo penzionere - ističe direktor kompanije "Er Srbija" Jirži Marek.

Zahteve za kartice predalo više od milion penzionera

- Do sada je podeljeno preko 500.000 kartica. Drugi deo kartica za koje su se ljudi prijavili je u procesu podele. Jedan deo se nalazi u Pošti Srbije, a drugi u našim filijalama širom Srbije - navodi direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović.

Za povišicu i jednokratnu pomoć penzionerima od 20.000 dinara krajem meseca, novac je obezbeđen rebalansom budžeta.

Ostavite komentar