Litar suncokretovog ULJA NE SME da bude SKUPLJI od 219,99 dinara
Vlada Srbije ograničila je maksimalnu cenu jestivog ulja
23.10.2022
ČuvarkućaMlada preduzetnica Marija Stević, koja se priključila porodičnom biznisu, kaže da je za dobro tržište potreban kvalitet, dizajn i potražnja
podeli vest:
U poslednje tri godine, jedan je od omiljenjih u Srbiji Brend Dšamp, pod kojim se prodaju marinirani šampinjoni i namazi različitih ukusa. A sve je počelo pre 39 godina.
Naime, poslovni put porodice Stević, koja je osmislila proizvode pod ovim brendom, počeo je proizvodnjom šampinjona u selu Majilovac, nedaleko od Velikog Gradišta.
Radojica Stević i njegova supruga Gorica godinama su bili jedan od najvećih proizvođača svežih šampinjona u Srbiji, ali su vremenom shvatili da je potencijal srpske privrede ne samo u proizvodnji sveže hrane već i u proizvodnji višeg stepena prerade.
Vlada Srbije ograničila je maksimalnu cenu jestivog ulja
23.10.2022
ČuvarkućaSnimak sa Twittera objasnio da je zaista budućnost kupovine stigla
23.10.2022
ČuvarkućaKako kažu, isprobavali su recepte i razmenjivali mišljenja sa svojim prijateljima, dok nisu došli do onog koji im se najviše dopao, a to su marinirani šampinjoni u vinu, ulju i začinima bez konzervansa. Kada su bili sigurni da je to prava kombinacija odlučili su da taj proizvod ponude i drugima.
- Reč je o porodičnom receptu koji smo osmislili za svoje goste i sebe, jer je bilo prirodno da se na našoj trpezi nađu šampinjoni u različitim oblicima. Videli smo da se ljudima sviđa i rešili smo pre tri godine da taj proizvod ponudimo i drugima - kaže Marija Stević, koja je zadužena za marketing i promociju ovog brenda.
Brend Dšamp je porodični biznis. Radojici i Gorici su se vremenom priključile i njihove ćerke Marija i Mirjana, obe arhitekte po obrazovanju. One su i kreirale naziv brenda, izgled etikete i logoa, a zadužene su za promociju i plasman proizvoda, dok se roditelji u Majilovcu bave uzgojem šampinjona i pravljenjem gotovih proizvoda.
Osluškujući potrebe tržišta, najviše kupce koji su zavoleli marinirane šampinjone, osmislili su i nove proizvode kao što su namaz od šampinjona sa suvom šljivom, renom i treći ukus je sa ljutom halapenjo papričicom.
- Počeli smo sa ova tri ukusa da zadovoljimo najbrojniju ciljnu grupu. Naime, kod nas se mnogo jede crveno meso, a ono se često kombinuje sa renom, zatim mnogo ljudi voli ljute dodatke, a sve više je i onih koji eksperimentišu sa ukusima poput mene, zato ukus suve šljive. Uskoro će se na tržištu pojaviti i novi ukusi - kaže Marija.
Dšamp marinirane pečurke i namazi su takođe idealan izvor proteina za vegetarijance i vegane, tako da je i ova ciljna grupa pokrivena ponudom, dodaje ona.
Marija kaže da ih u Beogradu već potrošači, ali i vlasnici prodavnica prepoznaju, jedni drugima preporučuju, ali i da sama prati tržište i kad uvidi da bi se negde njihovi proizvodi uklopili kontaktira vlasnike.
Milijarder Ilon Mask najavio je da će otpustiti oko 75 odsto zaposlenih u kompaniji ukoliko bude preuzeo vlasništvo
21.10.2022
ČuvarkućaVozila, i sve što se nudi na prodaju, može se pogledati 24. oktobra u Carinarnici Sombor
22.10.2022
Čuvarkuća- Najviše nam nedostaju gastromanifestacije, ne samo zbog prodaje i kontakta sa kolegama, već i zbog toga što je to bio najbolji način da se upoznamo sa potrošačima, da razmenimo mišljenja i izgradimo poverenje. Ljudi jako cene lični kontakt. Nama su upravo naši kupci dali ideju da pravimo namaze. Zato nam je kontakt sa njima dragocen - kaže ona.
Iako je korona virus izazvao mnogo negativnih posledica, ona kaže da postoje i pozitivne poput toga da ljudi sve više vode računa o zdravoj ishrani, biraju proizvode bez konzervansa i veštačkih dodataka. Osim toga počeli su da cene domaće proizvode. Prodaja tokom korone nije opala, samo su se kupci preorjentisali na druge načine kupovine i okrenuli onlajn poručivanju.
Kako Marija kaže da bi se izdvojili i opstali na tržištu neophodna je potražnja, kvalitet i dizajn.
- Sa stanovišta potražnje, potrebno je pratiti tržište i slušati šta kupci žele. Zato je direktan kontakt sa kupcima jako važan. Ne samo da smo uz pomoć pitanja kada ćete dobiti namaze, proširili asortiman, već smo naučili da je najbolje slušati kupce. U pogledu potražnje, ove godine smo distribuciju proizvoda proširili i na restorane - kaže Marija.
Ako EU bude imala energente narednih meseci, to će značiti da banke neće morati da reaguju pa ni rate zajmova neće značajno rasti
23.10.2022
ČuvarkućaRast cena ugostitelje tera da nude manje porcije i izbace pojedina jela iz menija loš trend nije zaobišao ni najpoznatiji festival piva
21.10.2022
Čuvarkuća- Kada je kvalitet u pitanju, u našem slučaju je neminovno da proizvod bude zdrav, od zdravih sirovina, bez dodataka veštačkih boja, pojačivača ukusa i konzervansa. Naš potencijal leži u tome što sami proizvodimo pečurke i što je proizvodnja kontrolisana, tako da se zna šta teglica Dšampa sadrži. Napomenula bih i da je ručni rad poseban deo proizvodnje koji doprinosi da ukus Dšampa bude ovakav kakav i jeste jedinstven - kaže ona.
Kada je u pitanju dizajn Marija kaže da je to prvo što svima privuče pažnju.Ona i sestra uvek rade na novim rešenjima i stalno dorađuju etikete, jer smatraju da treba težiti ka boljem. Crtanje im nije strano, tako da se snalaze i u toj sferi. Svesne da nisu grafički dizajneri, ali na ovaj način im se nekako čini da etiketa „ima dušu“.
Ova mlada preduzetnica kaže da pored svega navedenog veruje da su za uspeh važni istrajnost i upornost.
Za sada porodica Stević pravi samo kratkoročne planove. Rade na novim ukusima namaza i unapređenju celokupnog poslovanja i proizvodnje. Najvažnije im je da uz rast prodaje održe i princip da se proizvodi prave ručno bez upotrebe konzervansa i aditiva.
Imamo dovoljno novca, ali neće štetiti dalja saradnja sa MMF-om. Srbija dobija novu vladu do kraja sledeće sedmice, poručio je Mali
20.10.2022
ČuvarkućaOvogodišnja suša je dodatno otežala opstanak onih koji se bave stočarstvom i žive od prodaje mleka
19.10.2022
ČuvarkućaMinimalni iznos kredita je nešto više od 5.000 evra, a za zajam se može konkurisati do 31. oktobra ove godine
15.10.2022
ČuvarkućaNema mesta za preveliki optimizam, ljudi će širom sveta u 2023. osećati krizu, ocenjuje MMF
12.10.2022
ČuvarkućaOn je sa maskom "Spajdermena" na glavi nožem povredio radnika i odneo veću sumu novca
pre 6 minuta
HronikaKada su u pitanju sve starosne grupe, mreža je imala 488.000, dok su rivali imali 1,46 miliona gledalaca
pre 34 minuta
SvetU nedelju ujutro biće vrlo hladno, tmurno, ponegde i maglovito, u većini predela uz mraz
pre 41 minut
SrbijaVozač je izgubio kontrolu i automobil je skliznuo sa puta
pre 1 sat
HronikaOgnjenu Petroviću (16) otkriven je težak oblik kancera - Juingov sarkom i leči se u Italiji
pre 1 sat
SrbijaU napadu je više od 200 ljudi povređeno
pre 1 sat
SvetVatrogasne ekipe su na terenu i utvrđuje se identitet žrtve
pre 2 sata
HronikaSvet ulazi u mnogo dublju krizu iz koje, kako kaže predsednik, teško će nas izvući i Trampova dobra volja
pre 2 sata
PolitikaGaboro je svetski poznat po hip hop numerama koje imaju milionske preglede na Spotifaju
pre 6 sati
SudbineRanije su postojala dva kotla od 200 kW koja su bila na ugalj, a sada imaju dva kotla na pelet po 250 kW.
19.12.2024
Green WorldJa sam borac i nastaviću da se borim, naglasila je majka nastradalog mladića
19.12.2024
SudbineVest o njenoj smrti rastužila je sve koji su imali priliku da sa njom sarađuju
19.12.2024
SudbineDve godine od Sinišine smrti, reči Arijane Mihajlović imaju posebnu težinu
18.12.2024
SudbineOvaj dobrodušni čovek priča svoju nevolju i nada se da će ipak naći srodnu dušu uskoro!
18.12.2024
SudbineUmro je osvajač srebrne medalje u hodanju na 50 kilometara
18.12.2024
SudbinePored njega su umrla braća, ali je Mikola u poslednjem trenutku okrenuo glavu i metak mu je prošao kroz obraz, ostavivši rupu
17.12.2024
Sudbine
Ostavite komentar