Priče > Biznis

Prodat CAR GO - Guberinić tvrdi: Od prodaje nije ostalo DOVOLJNO NOVCA ni da se NAMIRE SVE KAZNE

Mnogi od vas su svedoci uspona kompanije, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, rekao je Guberinić

Izvor: K1info

15/11/2022 > 22:50

podeli vest:

Prodat CAR GO - Guberinić tvrdi: Od prodaje nije ostalo DOVOLJNO NOVCA ni da se NAMIRE SVE KAZNE
Foto: Pixabay.com


Aplikacija za prevoz Car go je prodata, a dosadašnji vlasnik i direktor Vuk Guberinić 1. novembra podneo je ostavku na tu funkciju.

Ove informacija on je i sam potvrdio na svom Facebook profilu, a kako je istakao od prodaje nije ostalo dovoljno novca ni da se namire sve kazne izdate njegovoj firmi.

 

Vuk Guberinić, dosadašnji direktor firme Cargo Technologies doo koja je stajala iza aplikacije za prevoz CarGo, u svojoj objavi objasnio je zbog čega je to uradio posle sedam i po godina.

- Ovo je kraj jedne ere i početak nove za mene lično. Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno i nažalost kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak. Opstanak! To je bio nas cilj poslednje četiri godine i CarGo aplikacija je našla način, ali nažalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan - napisao je on.

On je zatim dodao niz brojki kroz koje je opisao poslovanje kompanije dok je on bio na njenom čelu. Između ostalog, istakao je da je Car go do sada imao više od milion i po registrovanih korisnika, više od 10 miliona online transakcija, više od 50 miliona evra bruto prihoda, kao i više od 3.000 partnera saradnika.

Takođe, napomenuo je da je plaćeno više od pet miliona evra raznoraznih poreza, kao i više od milion evra plaćenih raznoraznih kazni uz opasku "kriv dok se ne dokaže suprotno", ali i rekao da kompanija ima više od 50 slučajeva na sudovima.

- I sta ćemo sad? Pa ništa, prvo ne verujte u kafanske priče! To rekla kazala, znam ja njega čuva taj i taj, to je od njenog brata i ostale gluposti, samo ja znam sta sam sve prošao i šta mi još ostaje na sudovima da prođem…Dalje, sve po starom srpskom običaju: “Dala baba jedan dinar da u kolo uđe, daće sva dinara d’izadje!” - napisao je on.

Kako je dodao, CarGo app je prodata drugoj firmi i nastavlja svoj zivot.

- Nažalost, od prodaje u nemilom trenutku nije ostalo dovoljno novca da se namire sve kazne koje su mojoj firmi CarGo Technologies doo izdate od strane koruptivno-kriminalne organizacije koje nosi naziv Sekretarijat za Saboraćaj grada Beograda a po čijoj tvrdnji, rešenju i kazni je protiv pravno izvršeno i naplaćeno nekoliko novčanih kazni koje su firmu dovele u blokadu. Dakle, nebitno je to što je sud doneo odluku da CarGo nije taksi prevoz, kad imamo lupače pečata i političare koji ih fino instruišu kako da sistematski uguše ne samo preduzetnički poduhvat i projekat, već i sam preduzetnički duh i od njega naprave dug! - istakao je Guberinić i dodao:

- Svako od vas neka tumači ovu poruku i izvuče sebi pouku iz mog primera u praksi. Meni je zaključak jednostavan, neko može sve! - istakao je Guberinić.

Novi vlasnik DNP Go Technologies

Aplikacija je prodata softverskoj firmi DNP Go Technologies.

Kako je za portal N1 potvrđeno u ovoj firmi, CarGo aplikacija je promenila vlasnika, ali će – nastaviti da postoji i radi.

- Više detalja biće uskoro poznato - kratko je rečeno u firmi DNP Go Technologies.

 

Ostavite komentar