Showbizz > Balkan

PEČAT KARIJERE! Ministar Selaković uručio ZLATNU MEDALJU KRALJICI NARODNE MUZIKE Lepi Lukić, evo kako je ona reagovala

Na svečanosti u Etnografskom muzeju, Selaković je uručio medalju kojim je Vučić odlikovao Lukić za postignute rezultate u oblasti muzike

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

03/07/2024 > 13:55

podeli vest:

PEČAT KARIJERE! Ministar Selaković uručio ZLATNU MEDALJU KRALJICI NARODNE MUZIKE Lepi Lukić, evo kako je ona reagovala
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Ministar kulture Nikola Selaković uručio je danas, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zlatnu medalju za zasluge pevačici narodne muzike Lepoj Lukić.

Na svečanosti u Etnografskom muzeju, Selaković je uručio medalju kojim je Vučić odlikovao Lukić za postignute rezultate u oblasti muzičke umetnosti povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

U svom obraćanju zvanicama, Selaković se zahvalio "slavodobitnici" za sve što je učinila "za Srbiju, srpsku pesmu, kulturu i narod", istakavši da su "od izvora dva putića" Lukić "jedan odveo putem slave, a drugi putem legende".

- Vaše pesme se pevaju kao da su izvorne narodne. To je u neku ruku logično, zašto što ste kći srpskog naroda, iz koga ste potekli kao brza planinska reka - naveo je Selaković. 

Prema njegovim rečima, Zlatna medallja je mali vid zahvalnosti roda i otažbine prema Lukić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

- Da ste nam živi i zdravi i da nam pevate još dugo godina. Da ponosno nosite ime za koje se i dalje ne zna da li je vaše ime ili je opisna kategorija vaše ličnosti - rekao je Selaković.

Primivši odlikovanje, Lukić je zahvalila Selakoviću i Vučiću, naglasivši da je on njen omiljeni predsednik i biće dok je živa.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

- Ja sam najsrećnija žena danas. Nema nagrade koju nisam primila, ali ovo je pečat na moju karijeru. Sećna sam što trajem u vrhu popularnosti. Volim narod, družim se sa običnim ljudma, i zato me narod voli - poručila je Lukić.

Za kraj svečanosti, u čast slavljenice narodni orekstar ansambla "Kolo" je izveo pesme Lukić "Od izvora dva putića", "Srce je moje violina" i "Meseče zvezdo sjajna".
 

Ostavite komentar