Vesti > Svet

Glavni AERODROM u Milanu biće PREIMENOVAN! Poneće ime po velikom Italijanu SILVIJU BERLUSKONIJU

Bivši italijanski premijer, Silvio Berluskoni, preminuo je prošle godine u 86. godini

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

05/07/2024 > 23:17

podeli vest:

Glavni AERODROM u Milanu biće PREIMENOVAN! Poneće ime po velikom Italijanu SILVIJU BERLUSKONIJU
Foto: Tanjug/AP


Glavni aerodrom u Milanu biće preimenovan po bivšem italijanskom premijeru i poslovnom magnatu Silviju Berluskoniju, izjavio je u petak ministar saobraćaja Mateo Salvini.

Silvio Berluskoni, koji je preminuo prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forca Italija i bio je jedna od najkontroverznijih figura savremene Italije.

Govoreći na konferenciji u južnoj Italiji, Salvini je rekao da je civilna avijacija odobrila zahtev regiona Lombardija oko Milana da preimenuje aerodrom Malpensa u čast Berluskonija, koji je potekao iz finansijske prestonice te zemlje.

- S obzirom na to da je konačna odluka na ministru saobraćaja, zaista mislim da će biti usvojena - rekao je Mateo Salvini, lider desničarske stranke Liga i dugogodišnji saveznik Berluskonija.

- U znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog poslovnog čoveka, velikog Milanca i velikog Italijana - Salvini je kasnije objavio na društvenoj mreži X iznad fotografije Berluskonija i aerodroma Malpensa.

Ostavite komentar