Showbizz > Balkan

SAHRANJENA RADA ĐURIČIN! Na večni počinak u rodnom Vršcu ispratila je porodica

Glumici je ispunjena poslednja želja, da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Anica Ninković

07/09/2024 > 15:46

podeli vest:

SAHRANJENA RADA ĐURIČIN! Na večni počinak u rodnom Vršcu ispratila je porodica
Umrla Rada Đuričin - Foto: Tanjug/Rade Prelić


Glumica Rada Đuričin preminula je u Beogradu u 91. godini, a danas je sahranjena u rodnom Vršcu u krugu najbližih.

Na večni počinak Radu Đuričin je ispratila porodica, a glumici je ispunjena poslednja želja, da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima.

Od Rade su na Gradskom groblju u Vršcu između ostalih došli da se oproste glumica Vjera Mujović, reditelj Ljubiša Ristić, novinarka Vesna De Vinča i pozorišna rediteljka i profesorka Ivana Vujić.

Na Radinu sahranu došao je i glumac Ivan Bosiljčić.

Za rodni Vršac je vezale su je divne uspomene, o čemu je pričala sa puno ljubavi.

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Rada je iza sebe ostavila neizbrisiv trag brojnim ulogama, ali i svojom blagom ličnošću. Povodom njene smrti oglasio se glumac i reditelj Radoš Bajić.

- Plejadi večnih iz “Sela gori" danas se u carstvu nebeskom pridružila i predivna Rada Đuričin. Svojom dobrotom, toplinom , čovekoljubljem i osmehom - plenila je i opominjala nas da moramo biti bolji - napisao je Bajić i dodao:

- Ulogom Živke u “SELU GORI” osvojila je srca milionske publike, a meni pričinila radost i čast što sam bio u prilici da sa njom sarađujem. Počivaj u miru draga Rado - poručio je Radoš Bajić.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar