Showbizz > Celebrity

Objavljen zvaničan PORTRET KRALJA Čarlsa III

Krunu svetog Edvarda uručio mu je Nadbiskup kenterberijski Džastin Velbi

Autor: K1 info/Blic žena

08/05/2023 > 22:59

podeli vest:

Objavljen zvaničan PORTRET KRALJA Čarlsa III
Foto: Tanjug/AP


Bakingemska palata objavila je danas zvaničan portret britanskog kralja i time je zaokruženo krunisanje Čarlsa III. Događaj je protekao i u znaku dolaska njegovog mlađeg sina princa Harija, sinoćnjeg govora princa Vilijama i mnogo pratećih, ali važnih detalja.

Čarls je postao 40. vladajući suveren koji je krunisan u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a krunu svetog Edvarda uručio mu je Nadbiskup kenterberijski Džastin Velbi.

Foto: Tanjug/Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

 

Jedan od momenata koji je obeležio svečanu ceremoniju krunisanja bio je trenutak kada je Vilijam odao počast Čarlsu, poklonio se kralju i poljubio ga u obraz, a zatim izgovorio zakletvu da će služiti monarhu.

Komentariše se i to da su Vilijam i Kejt zakasnili na krunisanje, zbog čega je došlo do promene u organizaciji događaja, pa umesto da u Vestminsterku opatiju uđu pre Čarlsa i Kamile, desilo se obrnuto.

Ponašanje vojvode od Saseksa na događaju analizirano je iz više uglova. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju uočili su da je želeo da oda utisak samouverene osobe kojoj je drago što je u Velikoj Britaniji, da je prividnom arogancijom hteo da prikrije da mu je zapravo neprijatno zbog zategnutih odnosa u porodici i činjenice da je sedeo dva reda iza brata i snajke, kao i da je pokušao da ignoriše trenutak kada su se pojavili Čarls, princeza i princ od Velsa, ali da nije mogao da sakrije da je tužan dok je otac prolazio pored njega.

Inače, ceremonija krunisanja održava se u Velikoj Britaniji od 1066. godine. Čarls III krunisan je 70 godina nakon što je njegova majka Elizabeta Druga proglašena za kraljicu.

 

Ostavite komentar