Showbizz > Celebrity

SOFIJA UZUNOVIĆ je ćerka našeg legendarnog GLUMCA: Dobio je u 50. godini, bio protiv toga da se bavi glumom

Za očevu smrt saznala je putem televizije

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

17/07/2024 > 10:42

podeli vest:

SOFIJA UZUNOVIĆ je ćerka našeg legendarnog GLUMCA: Dobio je u 50. godini, bio protiv toga da se bavi glumom
Foto: Youtube PrintScreen/ Poezija života - Marko Milošević/ATA Images


Sofija Uzunović, srpska je glumica i ćerka pokojnog srpskog glumca Tanasija Uzunovića. Legendarni glumac napustio nas je prošle godine, a Sofila se slomljena od tuga sa majom pojavila na komemoraciji ocu.

Nakon sahrane ispričala je da je za smrt oca saznala od drugarice, a ne iz zdravstvene ustanove gde je preminuo.

Foto: Youtube PrintScreen/ Poezija života - Marko Milošević/ATA Images

 

- Drugarica mi je izjavila saučešće preko poruke i bila sam u šoku. Pozvala sam mamu, koja je bila u prodavnici da pitam da li je tata umro, ni ona nije znala. Kad sam se vratila kući videla sam na televiziji obaveštenje o tatinoj smrti i odmah pozvala VMA da pitam šta se dešava s njim, pošto je bio na intenzivnoj nezi gde su zabranjene posete. Posle nekoliko minuta javio mi se doktor i rekao da je tata preminuo - ispričala je ona za "Gloriju".

Foto: ATA Images

 

Sofija je otkrila i kako je izgledao poslednji susret za ocem kad su ga na samo jedan dan pustili sa Klinike za urgentnu i internu medicinu VMA. 

-Tata mi je stavio glavu na rame, zagrlio me i rekao da bi voleo da poživi još malo, da bi proveo još neko vreme sa mnom i sa mamom. Insistirao je da ga puste da kod kuće provede bar jedan dan - rekla je ona.

Sofiju Uzunović smo do sada gledali u "Vojnoj akademiji", "Nemanjići" i brojnim predstavama. U "Velikoj drami" je zaigrala i sa čuvenim ocem Tanasijem.

Foto: Youtube PrintScreen/ Poezija života - Marko Milošević/ATA Images

 

- Imala sam sreću da igram s njim u tom komadu, u koji sam uskočila 2018, ali nažalost, nismo imali nijednu zajedničku scenu - otkrila je ona.

Tanasije se celog života borio da dobije potomstvo i to je uspeo u 50. godini. Zanimljivo je da da nije bio za to da se Sofija bavi glumom.

- Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put - govorio je ranije Uzunović za "Gloriju".

Bonus video:

Ostavite komentar