Showbizz > Prvi Red

Kako se sudbina poigrala sa BORISLAVOM: Sa 22 ostala nepokretna igrom slučaja, danas osvaja medalje na OI

Veliki uspeh ponovo je postigla naša najuspešnija stonoteniserka osvajanjem čak dve srebrne medalje na Paraolimpijsim igrama u Parizu

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

17/09/2024 > 15:01

podeli vest:

Kako se sudbina poigrala sa BORISLAVOM: Sa 22 ostala nepokretna igrom slučaja, danas osvaja medalje na OI
Foto: Prvi Red


Karijeru Borislave Perić Ranković obeležilo je sedam odličja sa Paraolimpijskih igara i osvajanje čak 32 medalje na velikim takmičenjima.

Nakon osvajanja poslednjeg srebra, Borislava je - baš u gradu svetlosti - odlučila da stavi tačku na bogatu karijeru. Po povratku u Srbiju uspešna stonoteniserka govorila je ekskluzivno za Prvi red i na samom početku otkrila nam je kako provodi prve dane u zasluženoj penziji. 

Pre nego sto je postala najuspešnija srpska paraolimpijka, Borislava je prosla težak životni put, put koji je obeležila dramatična povreda kičme. Hrabra odluka da nastavi sa svojim životom Borislavi je ubrzo donela i prve uspehe u stonom tenisu, a baveći se sportom upoznala je i sadašnjeg supruga sa kojim ima ćerku Draganu. 

Priznaje da joj je neretko baš ćerka davala snagu da se bori, kako u sportu tako i u životu. Njena uspešna karijera trajala je više od 20 godina, a svojim najvećim uspehom smatra to sto je mnogim mladim ljudima poslužila kao inspiracija i motivacija. 

Veruje i da se sve u životu događa sa dobrim razlogom i da je invalididitet ni u čemu nije ograničavao. Ipak, kada bi imala tu mogućnost, volela bi da bar na kratko stane na noge. 

Foto: Prvi Red

 

Osim toga sto je sve medalje posvetila porodici i ćerki, Borislava ističe da nijedan osećaj ne može da se meri sa onim kada se igra za sopstvenu državu. 

A doživela je i da pored osvojene 32 medalje, 2015. godine bude proglašena i za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu, a odlikovana je i Sretenjskim ordenom za najbolju srpsku sportistkinju sa invaliditetom. Sada ce se, kaže, posvetiti radu sa mladima, ali i svom suprugu Milenku i ćerki Dragani. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar