Slobodno vreme > Gurmanlook

SOČNA I UKUSNA: Štrudla sa pečurkama i paprikom

Slana štrudla može da bude predjelo, glavni obrok ili "slaniš" uz film ili utakmicu

Autor: K1 info/grand.nova.rs

10/01/2023 > 20:49

podeli vest:

SOČNA I UKUSNA: Štrudla sa pečurkama i paprikom
Foto: Shutterstock


Možda će vam na prvi pogled priprema ove slane štrudle delovati komplikovano, ali verujte nam da nije tako.  

Donosimo vam jednostavan recept za štrudlu koju ćete obožavati i vi i vaši ukućani.

Sastojci: 10 listova kora za pitu, 1 šolja ulja, 1 šolja griza, 4 jajeta, 1 šolja jogurta, 1 kašičica soli, 1 rašak za pecivo

Nadev: 500g pečuraka, 3 crvene paprike, 2 praziluka, 2 jajeta, 1 kisela pavlaka, so i biber

Priprema: Izdinstajte seckani praziluk, a zatim dodajte seckane pečurke i papriku. Začinite i ostavite da se malo ohladi, a zatim u povrće umešajte jaja i pavlaku.

Pomešajte zatim jogurt, griz, jaja, ulje, so i prašak za pecivo. Odvojite po pet kora. Ređajte kora, pa po dve kašike fila sa grizom, na petu koru stavite polovinu nadeva. Isto uradite i sa preostalih pet kora i dobićete dve štrudle.

Štrudlu premažite sa ostatkom nadeva sa grizom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

 

Ostavite komentar