Ovo je BUNGUR staro SRPSKO JELO koje su naše bake često spremale
Ako su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više
02.11.2022
GurmanlookBundevu volimo i u slatkim i u slanim jelima, a ovaj recept je stvarno poseban
podeli vest:
Jesen... vreme bundeva. Naravno da ćemo da ih iskoristimo za pravljenje što više ukusnih jela, bilo da se radi o onim koje volimo i godinama spremamo ili o nekim koje još nismo probali. Do sada.
Sastojci: 1 veća muškatna bundeva, 250 g mesa po izboru, 1 manja glavica crnog luka, 1/4 struka praziluka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 2-3 šampinjona, 1 mala ljuta papričica, 2 kašike peršuna, začini po ukusu (biber, vegeta, mlevena crvena paprika), 50 g pirinča
Ako su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više
02.11.2022
GurmanlookČak i južno voće može biti savršen dodatak vašim zimskim ukusima
01.11.2022
GurmanlookPripremanje: Bundevu oprati i raseći na pola, očistiti je od semenki i pažljivo nožem izvaditi "meso" sa gornje strane, da napravite male čamce. Posoliti je i pobiberiti, preliti sa malo ulja i zapeći oko 15 minuta sa isečenom stranom na dole.
U veći tiganj sipati nekoliko kašika ulja i ispržiti sitno seckani luk dok ne postane staklast, dodati mu sitno seckani praziluk i seckanu papričicu i propržiti. Zatin dodati sitno seckane šampinjone pa i njih ispržiti.
Dok se ovo prži, narendajte na krupno rende "meso" bundeve i šargarepu i dodati prethodnom povrću. Dinstati, dodavajući po malo vode. Na kraju dodati meso, propržiti ga, dodati opran i oceđen pirinač, propržiti sve zajedno i umešati sitno seckan peršun i beli luk. Začiniti po vašem ukusu vegetom, biberom, solju...
Zapečenu bundevu okrenuti, napuniti je smesom od mesa (ako imate višak smese stavite sa strane) sipati vrlo malo vode na dno, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180*C. Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti nazad da se sir otopi.
Poslužiti uz zelenu salatu ili kiselu pavlaku.
Recept za uštipke bez kvasca, idealan doručak ili večera za sve koji žure
29.10.2022
GurmanlookStigla je sezona mnogima omiljenog jesenjeg povrća
31.10.2022
GurmanlookJeftin obrok koji se lako sprema, a sastojke uglavnom svi uvek imamo u kući
28.10.2022
GurmanlookOvo je pravi recept za sve one koji uživaju u neobičnim jelima
19.10.2022
GurmanlookMuškarac vara građane u manjim mestima. Ima spremljenu priču i sažaljiv izraz lica
pre 13 minuta
SrbijaTeme koje su bile predmet obuke odnosile su se na primenu Zakona o sprečavanju korupcije i Zakona o lobiranju.
pre 24 minuta
SrbijaNa protestima u Novom Sadu pojavila su se i dva poljoprivrednika
pre 36 minuta
PolitikaZa sada nema izveštaja o povređenima i pričinjenoj materijalnoj šteti.
pre 42 minuta
SvetDodik kaže da je promena već počela.
pre 59 minuta
RegionVan prestonice moguća je magla na putu, pa se savetuje dodatan oprez!
pre 1 sat
SrbijaTrojica optužena zbog seksualne eksploatacije devojke
pre 1 sat
HronikaPogledajte neverovatne kadrove
pre 1 sat
BeogradPrevezen je u obližnju bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu pomognu.
pre 45 minuta
SudbineU američkoj državi Nju Džersi otvoreno je pravoslavno groblje!
07.11.2024
ReportažaMoramo da budemo oprezniji u virtuelnom svetu
07.11.2024
SudbineNjena smrt predstavlja veliki gubitak kako za akademsku zajednicu, tako i za književni svet.
06.11.2024
SudbineOstaće upamćena po zanimljivim prilozima i reportažama
05.11.2024
SudbineNeke od njenih emisija su nagrađene prestižnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima
05.11.2024
SudbineSlužeći se samo svojim instinktom, nasumično su hodale tražeći izlaz, ali jedan pogrešan korak vodio ih je pravo u pakao
05.11.2024
SudbineNakon prikazane dve epizode serije "Sablja" i ovaj slučaj je ponovo došao u žižu javnosti
04.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar