Ovo je BUNGUR staro SRPSKO JELO koje su naše bake često spremale
Ako su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više
02.11.2022
GurmanlookBundevu volimo i u slatkim i u slanim jelima, a ovaj recept je stvarno poseban
podeli vest:
Jesen... vreme bundeva. Naravno da ćemo da ih iskoristimo za pravljenje što više ukusnih jela, bilo da se radi o onim koje volimo i godinama spremamo ili o nekim koje još nismo probali. Do sada.
Sastojci: 1 veća muškatna bundeva, 250 g mesa po izboru, 1 manja glavica crnog luka, 1/4 struka praziluka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, 2-3 šampinjona, 1 mala ljuta papričica, 2 kašike peršuna, začini po ukusu (biber, vegeta, mlevena crvena paprika), 50 g pirinča
Ako su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više
02.11.2022
GurmanlookČak i južno voće može biti savršen dodatak vašim zimskim ukusima
01.11.2022
GurmanlookPripremanje: Bundevu oprati i raseći na pola, očistiti je od semenki i pažljivo nožem izvaditi "meso" sa gornje strane, da napravite male čamce. Posoliti je i pobiberiti, preliti sa malo ulja i zapeći oko 15 minuta sa isečenom stranom na dole.
U veći tiganj sipati nekoliko kašika ulja i ispržiti sitno seckani luk dok ne postane staklast, dodati mu sitno seckani praziluk i seckanu papričicu i propržiti. Zatin dodati sitno seckane šampinjone pa i njih ispržiti.
Dok se ovo prži, narendajte na krupno rende "meso" bundeve i šargarepu i dodati prethodnom povrću. Dinstati, dodavajući po malo vode. Na kraju dodati meso, propržiti ga, dodati opran i oceđen pirinač, propržiti sve zajedno i umešati sitno seckan peršun i beli luk. Začiniti po vašem ukusu vegetom, biberom, solju...
Zapečenu bundevu okrenuti, napuniti je smesom od mesa (ako imate višak smese stavite sa strane) sipati vrlo malo vode na dno, pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180*C. Možete posuti sa malo rendanog sira i vratiti nazad da se sir otopi.
Poslužiti uz zelenu salatu ili kiselu pavlaku.
Recept za uštipke bez kvasca, idealan doručak ili večera za sve koji žure
29.10.2022
GurmanlookStigla je sezona mnogima omiljenog jesenjeg povrća
31.10.2022
GurmanlookJeftin obrok koji se lako sprema, a sastojke uglavnom svi uvek imamo u kući
28.10.2022
GurmanlookOvo je pravi recept za sve one koji uživaju u neobičnim jelima
19.10.2022
GurmanlookŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 1 sat
RegionOvo sprovođenje zabeležile su kamere TVCG
pre 2 sata
HronikaPored Hrvatske i Švedske i Finska je pribegla ovim metodama
pre 2 sata
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 4 sata
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 4 sata
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 5 sati
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 5 sati
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 6 sati
HronikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar