Kada nam stignu sunčani i topli dani, manje vremena provedimo u kuhinji, a ono što pravimo gledamo da bude brzo i ukusno.
Donosimo vam brz i praktičan recept od sastojaka koje verujemo da većna vas ima u kući.
pročitajte još
Gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas napravio je listu najboljih salata na svetu, a jedna tradicionalna srpska našla se na 4. mestu
13.06.2023
Gurmanlook
Donosimo vam još jedan recept idealan za porodični vikend doručak
10.06.2023
Gurmanlook
Sastojci: 2 šargarepe, 1 crni luk, 1/2 paprike, so (1-2 kašičice), 4 jajeta, 80 ml mleka, biber, 1 kašika parmezana, ulje, 2 kasike kukuruznog brašna (ili kukuruznog griza)
Priprema: Izdinstajte na ulju sitno iseckani luk sa malo soli (dinstajte na nižoj temperaturi). Kada luk postane staklast, dodajte šargarepu i papriku koje ste isekli na kockice. Posolite i pobiberite. Dinstajte još 10 minuta, na srednjoj temperaturi. Za to vreme uključite renu na 200 C, da se greje. Izdinstano povrće ostavite minut-dva da se prohladi.
U činiju sipajte jaja i mleko, dodajte parmezan, so, kukuruzno brašno i povrće. Dobro promešajte. Vatrostalnu tepsiju (25×17 cm) premažite uljem i pospite malo brašna. Sipajte smesu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Umesto vatrostalne činije, smesu možete izliti u kalup za mafine. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.
Ostavite komentar