Probajte nešto SASVIM NEOBIČNO - pohovana jaja
Iznenadite ukućane ili goste ovim neobičnim receptom
23.09.2022
GurmanlookAlbert Ajnštajn obožavao je da jede pržena jaja, ali spremana na neobičan način
podeli vest:
Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera. Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.
Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi “Einstein at Home” pa i taj da je “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.
Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.
U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.
Iznenadite ukućane ili goste ovim neobičnim receptom
23.09.2022
GurmanlookJeftin obrok koji se lako sprema, a sastojke uglavnom svi uvek imamo u kući
28.10.2022
GurmanlookPriprema: Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jajeta i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu. Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.
Ajnštajn je uz ovako pripremljena jaja jeo sveže pecivo ali su podjednako dobra i na vrućem tostu sa maslacem.
Ovo je pravi recept za sve one koji uživaju u neobičnim jelima
19.10.2022
GurmanlookVegetarijanski i veganski recepti su sve popularniji i popularniji, ali takođe su i sve ukusniji i ukusniji
25.11.2022
GurmanlookRecept za one koji uživaju u svakom zalogaju
14.01.2023
GurmanlookSlana štrudla može da bude predjelo, glavni obrok ili "slaniš" uz film ili utakmicu
10.01.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar