Slobodno vreme > Gurmanlook

Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Krekeri za 30 minuta

Topla preporuka za ukusne pogačice-krekere koji se brzo i lako prave, a i idealni su za sve koji poste

Autor: K1 info/ cooking.rs

14/10/2023 > 11:44

podeli vest:

Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Krekeri za 30 minuta
Foto: Youtube/ Printscreen/ @CooKing1


Sada već tradicionalno, vikendom vam donosimo zanimljive recepte za doručak. Za danas smo se odlučili za ukusno, posno pecivo koje ćete obožavati, a na vašem stolu će biti već za 30 minuta. 

Dok je toplo pecivo je mekano kao pogacice, a s vremenom postaje sve prhkije kao krekeri. Posle pečenja biće bledunjavo, ukoliko više volite da je žućkasto, premžite ga sa jajetom (ukoliko ne postite) pre pečenja. Toplo vam preporučujem ove pogačice-krekere 

Sastojci: 250g  brašna (+ brašno da se umesi testo), 1 kašišica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml vode

Priprema: Odmah uklučite renu na 180C da se greje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo (traba da ostane glatko i mekano). Prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga jos malo premersite. Razvucite testo okalgijom na debljinu od par mm. Pospite po njemu susam, pa predjite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom ili okruglom modlom vadite krugove. 

Stavite u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili ste podmazali uljem. Pecite na 180C 20 tak minuta. Testo će da bude bledunjavo, ako hoćete da bude žuće, premažite ga jajetom pre pečenja (ukoliko ne postite.)

Ostavite komentar