Da li ste čuli za BIBIMBAP? Ovo je NAJGUGLANIJI RECEPT 2023. godine, a kad ga probate shvatićete i zašto (VIDEO)
Ovo jelo možete da spremate u beskonačno mnogo varijacija
21.01.2024
GurmanlookAko se još niste odlučili koje ćete da spremate ova receptura je prava stvar za sve one koji vole slatkiše
podeli vest:
Danas slavimo Svetog Savu, a u pojedinim delovima Srbije običaj je da svi, koji imaju školarce, spremaju perece. U zavisnosti od kraja do kraja, one se mogu pripremati i u slanoj i u slatkoj varijanti.
Ako se još niste odlučili koje ćete da spremate, donosimo vam jedan recept za sve one koji vole slatkiše. Reč je o Slađinim slatkim perecama. Kada ih probate mesićete ih svaki dan.
- Svetosavske slatke perece su moj izbor za predstojeći praznik. Decenijama već pravimo perece svakog 27.01. jer je to kod nas običaj od davnina, ali sam ja prethodne dve godine umesto uobičajenih slanih, pravila slatke perece. Moji obožavaju sve vrste slatkog testa, pa sam se zato i ove godine odlučila za ovaj savršeni recept. Priprema je prikazana po koracima i krajnje je laka, a opet i veoma efektna - piše u okviru videa.
Potrebno je:
- 250 ml toplog mleka
- 20 gr svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
Ovo jelo možete da spremate u beskonačno mnogo varijacija
21.01.2024
GurmanlookPrema podacima kompanije "Koldireti", Amerikanac prosečno godišnje pojede 13 kilograma pice
17.01.2024
GurmanlookKada kvas počne da "radi", dodati:
- 2 kašike šećera
- 1 žumance
- 5 kašika ulja
- trunčić soli
- 470 gr brašna + brašno za posipanje
Foto: Pixabay.com
Priprema:
Umesiti testo i ostaviti pokriveno, da se udvostruči (oko 45 minuta). Testo podeliti na deset jednakih delove. Slađa je merila svaku obgicu da ima 70-80 gr. Rastegliti svaki komad testa na nauljenoj podlozi. Tegliti rukama od sredine ka krajevima, pa uviti u perecu.
U litar ključale vode, dodati 40 gr sode bikarbone. Spuštati perece i ostaviti oko 1 minut da se kuvaju. Izvaditi ih rešetkom i spustiti na papir za pečenje. Premazati ih umućenim belancem, a ja sam imala granulirani šećer ( krupni šećer ) pa sam ga posula preko. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Premazati ih otopljenim puterom zbog sjaja.
Možete ih uvaljati u šećer pomešan sa cimetom i ukus će biti neodoljiv.
Na sajtu Taste Atlas navodi da se ovo jelo sastoji od tradicionalnog somuna koji se preseče na pola, premaže kajmakom i prelije jajima
17.01.2024
GurmanlookRecept za zdravu picu bez brašna
16.01.2024
GurmanlookDonosimo vam recept za najukusnije pogačice koje možete pripremiti brzo i lako tokom ovih snežnih dana
13.01.2024
GurmanlookNeki kažu da može biti i slastan doručak!
14.02.2024
GurmanlookAleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, objasnio je gde leži izlaz iz krize u kojoj se naše društvo nalazi.
pre 16 sati
Kolumna
Ostavite komentar