PICA KOJA NE GOJI? - Može! Napravite je sa LAŽNIM TESTOM i uživajte bez griže savesti
Recept za zdravu picu bez brašna
16.01.2024
GurmanlookNa sajtu Taste Atlas navodi da se ovo jelo sastoji od tradicionalnog somuna koji se preseče na pola, premaže kajmakom i prelije jajima
podeli vest:
Na sajtu Taste Atlas, specijalizovanom za hranu, u kategoriji najbolji doručak na svetu srpsko jelo komplet lepinja zauzelo je prvo mesto!
Konkurencija je bila jaka, od čak 100 jela, ali je naš specijalitet iz užičkog kraja plasirao na vrhu liste.
Foto: printscreen tasteatlas
Na sajtu se navodi da se ovo jelo sastoji od tradicionalnog somuna (lepinje) koji se preseče na pola, premaže kajmakom i prelije jajetom. Kombinacija se kratko peče i treba je zaliti pretopom od pečenja.
Recept za zdravu picu bez brašna
16.01.2024
GurmanlookDonosimo vam recept za najukusnije pogačice koje možete pripremiti brzo i lako tokom ovih snežnih dana
13.01.2024
GurmanlookInače, komplet lepinja se tradicionalno vezuje za Užice i Zlatibor. Veruje se da je nastala negde pre Drugog svetskog rata, a ime je zvanično registrovao Dragan Lazić, sadašnji vlasnik pekare Kod Šuljage u Užicu.
Svetski atlas tradicionalnih jela, lokalnih sastojaka i autentičnih restorana Taste Atlas je iskustveni turistički vodič za tradicionalnu hranu koji objedinjuje autentične recepte, kritike kritičara hrane, ocene i istraživačke članke o popularnim sastojcima i jelima širom sveta.
Foto: Shutterstock
Osnovao ga je 2015. hrvatski novinar i preduzetnik Matija Babić.
Ovaj Svetski atlas tradicionalnih jela, lokalnih sastojaka i autentičnih restorana sadrži i interaktivnu globalnu mapu hrane sa crtežima jela prikazanim u njihovim regionima i sjajno prezentuje 10.932 tradicionalnih jela, 6.124 lokalnih sastojaka, 23.761 autentična restorana, i na njemu učestvuje 50.340 stručnjaka za hranu.
Neki kažu da može biti i slastan doručak!
14.02.2024
GurmanlookOvom čizkejku sa pistaćima i borovnicima neće odoleti ni najveći sladokusci
23.12.2023
GurmanlookKompanija Frikom lansirala je jedinstvene novitete iz asortimana proizvoda od ribe i asortimana začinjenih mešavina
19.12.2023
GurmanlookNa prva dva mesta su italijanski parmezan i mocarela
17.12.2023
GurmanlookReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
SudbineĐorđe Firić se prvi put oglasio nakon jedne od najvećih tragedija koja se desila u našoj zemlji
12.02.2025
SudbinePevačica je kratko vreme vodila borbu sa kancerom krajnika, koji je letos i operisala, ali joj se iznenada stanje pogoršalo
12.02.2025
SudbineDres prvog tima Crvena zvezde je nosio od 9. maja 1964. pa do 27. jula 1971. godine
11.02.2025
SudbineBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
10.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar