NAORUŽAJTE SE DOBRIM RECEPTIMA! Ovo će biti NAJVEĆI KULINARSKI TRENDOVI u 2024. godini
Izgleda da ćemo ove godine dati mašti na volju, i spajati nespojive sastojke
01.01.2024
GurmanlookNeki kažu da može biti i slastan doručak!
podeli vest:
Predstavljamo vam jednostavan način da napravite divnu, sočnu pitu. Receot nam je otkrila Katarina Stojković, autorka knjige "Veseli zalogaji", u kojoj je sabrala sve zdrave recepte.
Ona je koristila heljdine kore, koje su malo deblje od klasičnih kora za gibanicu. Ukoliko koristite obične kore, dodaćete pri slaganju samo još jednu koru više.
½ praška za pecivo + susam/lan/kim - za posipanje
Praziluk iseckati što sitnije, pa ga staviti u tiganj sa uljem i sve propržiti 3-4 minuta na umerenoj vatri.
Dodati suve začine, so i biber i nastaviti sa prženjem dok sve lepo ne omekša. Pirinač skuvati prema uputsvu.
Kada praziluk potpuno omekša, dodati skuvani pirinač i sve lepo promešati. Napraviti smesu za prskanje kora od ulja, kisele vode i praška za pecivo. Staviti jednu koru, poprskati je smesom sa kiselom vodom, preko staviti drug koru, ponoviti postupak, pa rasporediti ¼ smese sa prazilukom preko cele kore.
Izgleda da ćemo ove godine dati mašti na volju, i spajati nespojive sastojke
01.01.2024
GurmanlookOvo tradicionalno predjelo u sebi sadrži brojne benefite za naše zdravlje: povećava sitost, topi kilograme i utiče na podmlađivanje
28.12.2023
GurmanlookNapomena:
Ako ne koristite heljdine kore, onda staviti jos jednu koru preko svega, pa uviti. Ako koristite heljdine kore, koje su deblje, onda uviti sve bez dodavanja još jedne kore. Ovaj postupak ponoviti još tri puta. Sve 4 uvilene pite premazati ostatkom smese sa kiselom vodom i posuti semenkama po izboru.
Peći 25-30 minuta na 190 stepeni.
Prijatno!
Jednostavna je za pripremu i ne zahteva puno vremena
23.11.2023
GurmanlookBrzo, lako i ukusno. Javite nam kako vam se dopala ova pita
09.09.2023
GurmanlookIdealan obrok za još uvek tople dane
06.09.2023
GurmanlookBrzo, lako i ukusno. Idealan doručak za vikend
04.06.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar