Znate li šta su INDŽIR UJUTMASI i SOMATA? U Beogradu počela NEDELJA TURSKE KUHINJE (FOTO+VIDEO)
Ona traje do 27. maja moći će da se probaju i delicije kao što su sarma, dolma, baklava, čorba, burek
18.05.2024
GurmanlookSastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni
podeli vest:
Digurno se i vi svakog jutra nađete pred dilemom da li ponovo posegnut za ovsenim pahuljicama za doručak ili za đevrekom i jogurtom?
Doručak, najvažniji od svih obroka u danu, a opet tako nepravedno siromašan što se ponude time. I mada vas niko ne sprečava da budete kreativni kada pripremate svoj prvi obrok u toku dana, obično ljudi nemaju ni dovoljno vremena, ali ni inspiracije šta bi mogli da naprave. Ako je to slučaj i sa vama, predlažemo vam najlaganiji letnji doručak, ikad napravljen. Sastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni.
Dakle ako pred sobom imate gomilu banana koje su odlučile sa sazru u isto vreme, od njih možete napraviti hleb od banane, a možete i nekoliko ostaviti u zamrzivač kako bi imali glavni sastojak za vaš budući omiljeni doručak. Malo upozorenje: nakon što probate ovakav doručak, vrlo će vam teško biti da se vratite na standardni jutarnji obrok.
Ona traje do 27. maja moći će da se probaju i delicije kao što su sarma, dolma, baklava, čorba, burek
18.05.2024
GurmanlookIdealni su za doručak, večeru, užinu ili kada vam stignu gosti iznenada
11.05.2024
Gurmanlook2 smrznute banane (sa akcentom na smrznute)
1 kašika bademovog putera ili putera od kikirikija
1 kašika semenki konoplje
1/2 kašičice mlevenog cimeta
5 kašika mleka od vanile
preliv po izboru – bobičasto voće, granule, orašasti plodovi
Foto: Shutterstock
Sipati u blender smrznute banane, puter od kikirikija ili badema, seme konoplje i cimet. Izblendati najbržom brzinom i dodati mleko do vanile na samom kraju. Iako se stiče utisak da se sastojci ne sjedinjavaju, oni takvi zapravo i treba da budu. Smesa je potrebno da bude gušća ali po potrebi kasnije možete dodati još malo mleka.
Dobijeni miks prebaciti u keramičku posudu, koristeći silikonsku kašiku za struganje sa ivica blendera, posuti prelivom po želji i služiti odmah.
Od probirljivih do sladokusaca - ovaj kolač biće omiljen celoj porodici
21.04.2024
GurmanlookImamo pravi recept za uskršnju poslasticu u čijoj će pripremi i deca uživati
11.04.2024
GurmanlookDanas proja uživa status zdrave domaće hrane - ističe Radmila Vasiljević, iz Krupnja
23.06.2024
GurmanlookDanas vam donosim recept za ukusni tost sa prepeličjim jajima, slaninicom i svežim povrćem, savršen za brz i hranljiv obrok
02.04.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar