Znate li šta su INDŽIR UJUTMASI i SOMATA? U Beogradu počela NEDELJA TURSKE KUHINJE (FOTO+VIDEO)
Ona traje do 27. maja moći će da se probaju i delicije kao što su sarma, dolma, baklava, čorba, burek
18.05.2024
GurmanlookSastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni
podeli vest:
Digurno se i vi svakog jutra nađete pred dilemom da li ponovo posegnut za ovsenim pahuljicama za doručak ili za đevrekom i jogurtom?
Doručak, najvažniji od svih obroka u danu, a opet tako nepravedno siromašan što se ponude time. I mada vas niko ne sprečava da budete kreativni kada pripremate svoj prvi obrok u toku dana, obično ljudi nemaju ni dovoljno vremena, ali ni inspiracije šta bi mogli da naprave. Ako je to slučaj i sa vama, predlažemo vam najlaganiji letnji doručak, ikad napravljen. Sastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni.
Dakle ako pred sobom imate gomilu banana koje su odlučile sa sazru u isto vreme, od njih možete napraviti hleb od banane, a možete i nekoliko ostaviti u zamrzivač kako bi imali glavni sastojak za vaš budući omiljeni doručak. Malo upozorenje: nakon što probate ovakav doručak, vrlo će vam teško biti da se vratite na standardni jutarnji obrok.
Ona traje do 27. maja moći će da se probaju i delicije kao što su sarma, dolma, baklava, čorba, burek
18.05.2024
GurmanlookIdealni su za doručak, večeru, užinu ili kada vam stignu gosti iznenada
11.05.2024
Gurmanlook2 smrznute banane (sa akcentom na smrznute)
1 kašika bademovog putera ili putera od kikirikija
1 kašika semenki konoplje
1/2 kašičice mlevenog cimeta
5 kašika mleka od vanile
preliv po izboru – bobičasto voće, granule, orašasti plodovi
Foto: Shutterstock
Sipati u blender smrznute banane, puter od kikirikija ili badema, seme konoplje i cimet. Izblendati najbržom brzinom i dodati mleko do vanile na samom kraju. Iako se stiče utisak da se sastojci ne sjedinjavaju, oni takvi zapravo i treba da budu. Smesa je potrebno da bude gušća ali po potrebi kasnije možete dodati još malo mleka.
Dobijeni miks prebaciti u keramičku posudu, koristeći silikonsku kašiku za struganje sa ivica blendera, posuti prelivom po želji i služiti odmah.
Od probirljivih do sladokusaca - ovaj kolač biće omiljen celoj porodici
21.04.2024
GurmanlookImamo pravi recept za uskršnju poslasticu u čijoj će pripremi i deca uživati
11.04.2024
GurmanlookDanas proja uživa status zdrave domaće hrane - ističe Radmila Vasiljević, iz Krupnja
23.06.2024
GurmanlookDanas vam donosim recept za ukusni tost sa prepeličjim jajima, slaninicom i svežim povrćem, savršen za brz i hranljiv obrok
02.04.2024
GurmanlookReditelj je izazvao bes javnosti na Kanskom festivalu kada je na konferenciji za novinare povodom filma "Melanholija" rekao da je nacista
12.02.2025
SudbineDragoljub Vojnov ostaće upamćen po brojnim ostvarenjima koje i danas ne gube na popularnosti
12.02.2025
SudbineĐorđe Firić se prvi put oglasio nakon jedne od najvećih tragedija koja se desila u našoj zemlji
12.02.2025
SudbinePevačica je kratko vreme vodila borbu sa kancerom krajnika, koji je letos i operisala, ali joj se iznenada stanje pogoršalo
12.02.2025
SudbineDres prvog tima Crvena zvezde je nosio od 9. maja 1964. pa do 27. jula 1971. godine
11.02.2025
SudbineBogoljub Karić izneo je za Institut IFIMES geopolitičku viziju i razmišljanja o budućnosti Srbije. Prenosimo ovaj autorski tekst u celosti
10.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar