Slobodno vreme > Gurmanlook

Najbolji STARINSKI RECEPT ZA SLADOLED TORTU: Ovo je POSLASTICA koja će vas rashladiti i zasladiti

Priprema ovog deserta je jednostavna

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/08/2024 > 09:22

podeli vest:

Najbolji STARINSKI RECEPT ZA SLADOLED TORTU: Ovo je POSLASTICA koja će vas rashladiti i zasladiti
Foto: YouTube Printscreen/ @CooKing1


Leto je godišnje doba kada se najviše radujemo osvežavajućim poslasticama, a kombinacija sladoleda i torte sigurno će osvojiti srca svih sladokusaca.

Sladoled torta mnogima je bila i omiljena poslastica iz detinjstva, a naše bake i mame pripremale su je samo za posebne prilike. Ukoliko tražite poslasticu kojom ćete obradovati vaše ukućane, kremsta i ukusna Sladoled torta je pravo rešenje.

Sastojci:

Za kore:

15 belanaca
15 kašika šećera
12 kašika brašna
3 kašičice praška za pecivo
300 ml mleka

Za fil:

15 žumanaca
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
100 g margarina
3 kesice vanilin šećera

I još:

100 g šlag krema od vanile
200 ml mleka

Foto: Freepik.com

 

Priprema:

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je sa 100 ml hladnog mleka. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa 150 g prah šećera i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje, da se zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Maslac, margarin i 100 g prah šećera umutiti pa te dve mase izmešati. Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil...3 kore, 3 reda fila. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu voćem.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar