Slobodno vreme > Gurmanlook

Recept za idealan SUBOTNJI RUČAK: Probajte mediteransku PILETINU u sosu od narandže

Ako tražite recept koji je ukusan, zdrav i vizuelno privlačan, ovaj obrok je pravi izbor za vas

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

31/08/2024 > 07:48

podeli vest:

Recept za idealan SUBOTNJI RUČAK: Probajte mediteransku PILETINU u sosu od narandže
Foto: Shutterstock


Tražite ukusni recept za subotnji ručak? Piletina u sosu od narandže s mediteranskim začinima je idealan izbor za vas. Ovaj recept nudi savršen spoj sočne piletine i aromatičnog sosa koji se brzo sprema, a istovremeno donosi bogate ukuse koje će zadovoljiti svačiji apetit.

Pored toga, lako je prilagodljiv i može se poslužiti uz različite priloge. Saznajte kako da pripremite ovaj fantastičan obrok koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.

Sastojci:

- 4 pileća fileta (oko 600 g)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja svežeg soka od narandže
- 1/4 šolje meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna za dekoraciju
- So po ukusu

Foto: Pixabay.com

 

Priprema:

1. Priprema piletine: Začinite pileće filete solju i biberom. Zagrijte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće filete i pržite ih oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi. Prebacite piletinu na tanjir i pokrijte je folijom da se održi topla.

2. Priprema sosa: U istom tiganju, dodajte iseckan crveni luk i beli luk. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, oko 3 minuta. Dodajte svež sok od narandže, med, soja sos, origano, timijan, i biber. Promešajte i pustite da se sos krčka oko 10 minuta, dok se ne zgusne i postane sirast.

3. Finalizacija: Vratite piletinu u tiganj i prelijte je pripremljenim sosom. Kuvajte još nekoliko minuta dok piletina ne upije deo ukusa iz sosa.

4. Serviranje: Prebacite piletinu na tanjir za serviranje, prelijte je preostalim sosom iz tiganja i pospite seckanim svežim peršunom. 

5. Prilog: Ovaj recept za piletinu u sosu od narandže savršeno se slaže sa pečenim krompirom, povrćem na žaru ili laganom salatom.

Ovaj recept za piletinu u sosu od narandže s mediteranskim začinima ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već i pruža bogatstvo ukusa koje će oduševiti ukućane. Idealno je za subotnji ručak ili posebne prilike kada želite da impresionirate svoju porodicu ili prijatelje.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar