Slobodno vreme > Gurmanlook

SVIMA JE POŠLA VODA NA USTA ZBOG VUČIĆEVE MUĆKALICE Mi vam dajemo najbolji recept za ovo jelo koje i predsednik sprema!

Ono što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso, koje je prvo "bačeno" na roštilj

Izvor: K1info

03/02/2025 > 15:31

podeli vest:

SVIMA JE POŠLA VODA NA USTA ZBOG VUČIĆEVE MUĆKALICE Mi vam dajemo najbolji recept  za ovo jelo koje i predsednik sprema!
Foto: Shutterstock


Cela Srbija uživala je gledajući danas snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako pomaže kuvarima u predsedništvu da spreme obrok. Ipako ni on sam nije bio zadovoljan svojim kulinarskim sposobnostima, te je u svoj recept "umešao" politiku i poslao poruku opozicionarima koji su govorili na skupu u Novom Sadu.

 

 

Gledajući kako predsednik meša varjačom svima je pošla voda na usta, a ekipa K1info portala odlučila je da vam da najbolji recept za mućkalicu, i to pravu leskovačku. 

Mućkalica se priprema prilično jednostavno, a ono što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso koje je prvo "bačeno" malo na roštilj, kao i paprike, koje daju još intenzivniji ukus. Valja dodati i malo ljute paprike. 

Sastojci:

* 700g svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
* 4 veće glavice crnog luka
* 2-3 čena belog luka
* 500 g paradajza (može i mleveni, pelat ili neki paradajz sos)
* 10 paprika (ispečenih na roštilju)
* nekoliko suvih paprika
* so, biber, po ukusu
* aleva paprika, po ukusu
* suvi začin, po ukusu
* malo ljute paprike, po želji
* 1 -1,5 dl ulja

Priprema:

Meso isecite na krupnije komade i dobro začinite solju, biberom i suvim začinom.
Ispecite ga na roštilju ili u gril tiganju.

Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pa dodajte sitno seckan crni luk i lepo ga posolite kako bi se karamelizovao i kako ne bi zagoreo.

Dinstajte dok ne postane staklast, uz neprestano mešanje i povremeno dolivanje vode.

Foto: Shutterstock

 

Nakon toga dodajte seckane paprike, paradajz, izgnječen beli luk i suve paprike (ukoliko ih koristite), pa sve fino krčkajte dok povrće ne omekša.

Dodajte i meso, začinite po ukusu, po želji dodajte malo seckane ljute paprike, i dolijte malo vode, pa ostavite da se krčka sve zajedno, dok se svi ukusi lepo ne povežu i tečnost ne ispari.

Podsetimo, mućkalica je srpsko tradicionalno jelo koje potiče sa juga Srbije, a koje se sastoji od sočnih komada svinjskog mesa i ukusnog povrća kao što su: paprika, luk i paradajz. Fino ukrčkana i dobro začinjena, mućkalica je pravi delikates za sve istinske gurmane.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar

Beba

Napravio je dobru muckalicu.Zemlja se urusava

03.02.2025 21:12