Slobodno vreme > Gurmanlook

BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM Jeftin, preukusan ma pravi domaći! (RECEPT+VIDEO)

Njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

03/02/2025 > 11:22

podeli vest:

BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM Jeftin, preukusan ma pravi domaći! (RECEPT+VIDEO)
Foto: bakina kuhinja


Ako volite miris domaćih kolača koji vraćaju uspomene na detinjstvo, onda je recept za Baka Jelin kolač sa jabukama i pudingom pravi izbor za vas. Ovaj starinski specijalitet spoj je sočnih jabuka, kremastog pudinga i nežnog testa, a njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike. 

Foto: bakina kuhinja

 

 

San snova kolač sa jabukama i pudingom. Izuzetno je dobar i jeftin i može da se služi i na skoro svim svečanostima.
Upustite se u čarobni svet ukusa! Dodatak suvog grožđa daje mu posebnu notu i čini ga još bogatijim. Umesto jabuka, možete koristiti kruške, šljive ili drugo voće. Možete dodati i orašaste plodove ili čokoladu za još bogatiji ukus. Ograničenje je samo vaša mašta!

Foto: bakina kuhinja

 

Porebno je:
Za biskvit:
2 jaja
100 gr šećera
30 ml ulja
2 kašike kisele pavlake
100 gr brašna
1 prašak za pecivo


Još treba:
2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
600 ml mleka + za puding malo
1 vanilin šećer
100 gr suvog grožđa

Još treba:
3 manje jabuke na kockice
malo cimeta

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pavlakom i uljem. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Skuvati puding u mleku pa ga malo prohladiti. Jabuke iseckati na kockice i posuti cimet. Obložiti manji pleh pek papirom pa sipati testo 2/3 a ostalo ostaviti.
Preko testa pobacati jabuke seckane pa puding rasporediti a odozgo suvo grožđe. Završiti sa ostatkom testa.
Peći na 180 stepeni oko 50 minuta. Prohladiti posuti prah šećerom i služiti. Vrhunsko!

Evo i video kako se pravi ova fantastična poslastica:

 

Ostavite komentar