Slobodno vreme > Gurmanlook

PUTOVANJE U PROŠLOST KROZ UKUS Kako se kuva odličan kiseo kupus po receptu bake Jele!

Kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

11/02/2025 > 10:33

podeli vest:

PUTOVANJE U PROŠLOST KROZ UKUS Kako se kuva odličan kiseo kupus po receptu bake Jele!
Foto: bakina kuhinja


Ako nemate ideju šta da kuvate za ručak a želite nešto domaće, imamo ideju za vas. Ovaj tradicionalni recept za kiseli kupus će vas odvesti u bakinu kuhinju. Kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa. Savršen obrok za hladne dane. Isprobajte i uživajte!

Foto: bakina kuhinja

 


1,5 - 2 kg kiselog kupusa

3 krmenadle

200 gr suvih rebara

lovorov list

biber u zrnu

kašika masti

aleva paprika

nekoliko čena belog luka tucana ljuta paprika po želji

Foto: bakina kuhinja

 


Priprema:
Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poredjati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo  krmenadle i i pokriti drugim delom kupusa. Staviti alevu i tucanu papriku po želji , biber u zrnu i lovorov list. nekoliko čena belog luka  naliti vodo i kuvati oko  sat vremena u ekspres loncu na laganoj vatri. U običnom loncu oko 2 sata. Servirati uz domaću mekanu bakinu proju.

Recept možete pogledati na videu:

Ostavite komentar