Slobodno vreme > Gurmanlook

LISNATI PRAZNI KROASANI Fini i pufnasti, spremni za punjenje po želji!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

17/03/2025 > 17:30

podeli vest:

LISNATI PRAZNI KROASANI Fini i pufnasti, spremni za punjenje po želji!
Foto: Jelena Petrović


Predstavljamo recept za savršene lisnate prazne kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! 

Jelena Petrović


Potrebno je:

300 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
500 gr brašna
1 kašičica šećera
malo sol
100 gr maslaca


Priprema
Kvasac u malo mlakog mleka izmrviti, dodati šešer i malo brašna. Ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mleko, nadošli kvasac. Ubaciti brašno malo po malo i zamesiti testo  i malo posoliti.

Jelena Petrović


Ostaviti pokrivevp da testo naraste. Pesto razviti u pravougaonik  pa ga premazati  maslacom. Uviti u rolat a zatim u krug. Pokriti  15 minuta. Razviti ga u krug u iseći na 12 delova filovati ili prazne. 

Pokriti da malo odmore pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni, oko 30-40 minuta. Pokriti krpom. Fantazija. Uživajte u vašem remek delu!

Kako se sprema ovo jelo pogledajte u videu:

Ostavite komentar