LISNATI PRAZNI KROASANI Fini i pufnasti, spremni za punjenje po želji!
podeli vest:

Predstavljamo recept za savršene lisnate prazne kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima!
300 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
500 gr brašna
1 kašičica šećera
malo sol
100 gr maslaca
Priprema
Kvasac u malo mlakog mleka izmrviti, dodati šešer i malo brašna. Ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mleko, nadošli kvasac. Ubaciti brašno malo po malo i zamesiti testo i malo posoliti.
Ostaviti pokrivevp da testo naraste. Pesto razviti u pravougaonik pa ga premazati maslacom. Uviti u rolat a zatim u krug. Pokriti 15 minuta. Razviti ga u krug u iseći na 12 delova filovati ili prazne.
Pokriti da malo odmore pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni, oko 30-40 minuta. Pokriti krpom. Fantazija. Uživajte u vašem remek delu!
Kako se sprema ovo jelo pogledajte u videu:
"BORIO SE ZA ISTINU I STRADAO OD POLITIČKIH PROTIVNIKA..." Vučić uputio saučešće povodom smrti Milorada Komrakova
VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI MILORADA KOMRAKOVA
pre 13 sati
Sudbine
Ostavite komentar