KNEDLE KAO PENA Najmekše knedle s grizom koje ste ikada probali!
podeli vest:

Zaboravite na kuvani krompir i dugačko mućenje testa – ove knedle su jednostavne, brze i toliko mekane da se doslovno tope u ustima! Savršene su kada želite da obradujete ukućane nečim slatkim, a nemate mnogo vremena. Punjenje možete prilagoditi svom ukusu – slatko iz tegle, cimetom posute jabuke, čak i kombinaciju oba. Najlepše od svega? Nema komplikovane pripreme, a rezultat je kao iz najbolje poslastičarnice.
Ako tragate za receptom koji će postati vaš porodični klasik – evo pravog!

Potrebno je:
350 ml vode
30 ml ulja
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
100 gr griza
nadev po želji
jabuke cimet
slatko iz tegle
prezle
ulje za prezle
Priprema:
Vodu provreti sa uljem, pa sipati brašno griz sa praškom za pecivo i zamesiti varjačom pa prohladiti. Jabuku iseći na kockice pa posuti cimetom. Vaditi kašikom testo u ruku napraviti udubljenje, staviti malu kašičicu slatkog /ja sam od šumskih jagoda/ pa kockicu jabuka zatvoriti testom i praviti knedle. Ređati na poslužavnik posut brašnom. Kuvati knedle 7-8 minuta i vaditi u pržene prezle. Uvaljati i po želji posutu vanilicom i prah šećerom. Predobre mekane kao pena lepše nego sa krompirom.
Pogledajte kako se spremaju knedle u videu:
Ostavite komentar