Slobodno vreme > Lepota/Moda

VODIČ ZA KUPOVINU: Kako najjeftinije nabaviti zimsku jaknu i obuću

Pametnim planiranjem i lovom na popuste možete značajno uštedeti

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

17/10/2024 > 10:06

podeli vest:

VODIČ ZA KUPOVINU: Kako najjeftinije nabaviti zimsku jaknu i obuću
Foto: Shutterstock


Kupovina zimskih jakni, cipela i čizama može biti popriličan trošak, ali uz nekoliko saveta kako da uštedite i bezbolno opremite garderober za hladne dane, možete ozbiljno da uštedite. Bitno je da znate šta želite i onda će vam potraga biti lakša.

Foto: Shutterstock

 

Za vas smo pripremili K1info vodič koji će vam pomoći da prođete što povoljnije:

Zimske jakne – Topla i štedljiva investicija

Budžet varijanta: U radnjama kao što su Đak, zimske jakne mogu se naći već od 5.000 dinara pa naviše.
Srednji rang: Za bolje izolovane jakne koje štite i pri nižim temperaturama, pretražite ponude u Sport Vision i Intersport radnjama, sa cenama koje se kreću od 10.000 dinara.
Premium opcija: Ako se odlučujete za jakne sa perjem ili specijalnim materijalima, brendovi poput North Face nude modele od 25.000 dinara, ali ih često možete naći na sniženjima za oko 20% manje.

Foto: Shutterstock

 

Čizme i zimske cipele – Udobnost i sigurnost na snegu

Ekonomičan izbor: U prodavnicama kao što su Deichmann, osnovne gležnjače i čizme dostupne su za 4.000 – 8.000 dinara. Ovi modeli su idealni za blage zime.
Prosečna cena: U sportskim prodavnicama cene obuće za hladno vreme kreću se između 7.000 i 12.000 dinara. Preporučuju se modeli sa vodootpornom zaštitom, poput Skechers ili Adidas Terrex.
Viša klasa: Za maksimalan komfor i stil, birajte brendove poput Merrell i Salomon. Njihove cipele dostižu i cene i od 20.000 dinara, ali uz dobru negu mogu trajati više sezona​.

Foto: Pexels.com

 

Saveti za maksimalnu uštedu

Popusti i akcije: Pratite sezonska sniženja, naročito tokom „crnog petka“ i prazničnih popusta.
Online kupovina: Često možete pronaći iste modele jeftinije na internetu. Proverite i mogućnost besplatne dostave ili povraćaja robe.
Kupovina van sezone: Zimske jakne i obuća tokom proleća mogu biti i do 50% jeftiniji.

Foto: Shutterstock

 

Opcije plaćanja na rate

Plaćanje kreditnim karticama – Mnoge banke nude mogućnost kupovine na 3 do 12 rata bez kamate u saradnji s trgovinama. Ova opcija vam omogućava da odmah dobijete proizvode, a trošak rasporedite kroz nekoliko meseci.

Odloženo plaćanje na administrativnu zabranu – Neki trgovci omogućavaju da zaposleni plate robu na više rata, koje se automatski skidaju s mesečne plate.

Plaćanje preko online platformi za rate – Kupovinu na rate moguće je završiti brzo putem aplikacija koje omogućavaju digitalno odobrenje bez papirologije.

Foto: Shutterstock

 

Šta sve možete kupiti na rate?

Zimske jakne – Cene za kvalitetnu jaknu kreću se od 6.000 do 20.000 dinara. Na rate, ovo možete podeliti na mesečne uplate od 1.000 do 2.500 dinara.
Obuća za zimu – Čizme i zimske cipele koštaju između 5.000 i 15.000 dinara. Plaćanje na rate omogućava manje mesečne troškove u rasponu od 800 do 2.500 dinara.
Dečja garderoba – S obzirom na to da deca brzo rastu, ovo može biti veliki izazov. Kupovina na odloženo pomaže da ne osećate veliki finansijski udarac odjednom.

Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da pronađete jaknu ili čizme koje su po vašoj meri i kada su cena ali i kvalitet u pitanju.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar