Slobodno vreme > Lepota/Moda

Koliko puta treba PRATI kosu? Frizerka otkrila TAČAN BROJ i kako sprečiti pojavu MASNE KOSE

Ovi saveti su naišli na pozitivne komentare žena koje tvrde da im se kosa oporavila

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

22/10/2024 > 16:00

podeli vest:

Koliko puta treba PRATI kosu? Frizerka otkrila TAČAN BROJ i kako sprečiti pojavu MASNE KOSE
Foto: Freepik.com


Jedna frizerka, poznata na društvenoj mreži „X“ pod imenom „felicityynicole“, podelila je savet kako pravilno prati kosu za jačanje i postizanje gustine.

U svom video klipu, koji je brzo privukao pažnju i sakupio preko 2.600 lajkova, Felisiti je naglasila da je pravilno šamponiranje ključ za zdraviju kosu.

Njeni saveti su naišli na pozitivne komentare žena koje tvrde da im se kosa oporavila nakon što su ih primenile.

Tajna je u dva šamponiranja

Prema njenim rečima, šampon na kosu treba nanositi dvaput. Prvo pranje služi za uklanjanje prljavštine, ulja i ostataka proizvoda za oblikovanje. Drugo šamponiranje omogućava šamponu da zaista prodre i nahrani vlasište. „Prvi sloj uklanja sve nečistoće, dok drugi omogućava da šampon obavi svoj posao“, objašnjava Felisiti.

Foto: Freepik.com

 

Kako pravilno naneti proizvode?

Šampon se preporučuje nanositi samo na koren kose i vlasište, jer će prilikom ispiranja proći kroz krajeve i očistiti ih. Regenerator, s druge strane, treba nanositi na sredinu dužine i na krajeve, nikako na koren, da bi se izbeglo mašćenje.

Koliko često treba prati kosu?

Frizerka savetuje da se kosa pere 2 do 3 puta nedeljno, jer prečesto pranje može izazvati prekomerno lučenje ulja, što vodi do bržeg mašćenja i oštećenja kose. U komentarima ispod njenog videa, mnogi su podelili pozitivna iskustva: „Probala sam savet o dva šamponiranja i moram reći - hvala! Kosa mi sada izgleda mnogo bolje!“, napisala je jedna korisnica. Druga je dodala: „Tek sada, sa 26 godina, naučila sam kako se pravilno pere kosa.“

Pravilna rutina pranja kose može napraviti veliku razliku, a uz ovaj jednostavan trik, vaša kosa može postati bujnija i zdravija nego ikad.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar