Slobodno vreme > Ljubav

Nemoj, povrediću kuk, a ti ćeš se ušinuti! Saveti za ONE STVARI u zrelo doba

Možda telo ne može što i pre, ali to ne znači da treba staviti katanac na vrata spavaće sobe ako ste stariji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

16/10/2024 > 19:00

podeli vest:

Nemoj, povrediću kuk, a ti ćeš se ušinuti! Saveti za ONE STVARI u zrelo doba
Foto: Freepik.com


Imate malo vremena za sebe, deca su odrasla, unučići, svi su dobro. E, taman da se lepo posvetite svom dragom i da malo vratite zabavu u krevet. Što bi se reklo, da se "zagreju stare kosti", pa malo nežnosti, što da ne.

I sve krene u smeru ljubavnoga zanosa, kad, ne lezi vraže, kuk vas boli, a on se ušinuo.

Kako da se ovo spreči? Ništa ne brinite, tu smo da rešimo problem!

Foto: Freepik.com

 

1. “Kašika” – Prava stvar za jutarnje lenčarenje

Ako vas bole kolena samo pri pomisli na klečanje, zaboravite na poze koje zahtevaju pretjerano manevrisanje. Kašika (oboje na boku, okrenuti u istom smeru) idealna je za ležerno uživanje i bliskost bez opterećenja. Bonus: nema naprezanja kičme, a savršena je za one kojima je predigra bitna koliko i glavna akcija.

2. “Misionarska uz podršku jastuka” – Komfor pre svega

Ovo je klasika, ali uz mali trik: nekoliko jastuka ispod donjeg dela leđa. Ne samo da ćete izbeći opterećenje na zglobovima, već ćete postići i bolji ugao za oboje. Misionarska više nije samo za početnike – već za pametne koji znaju da je udobnost nova strast!

3. “Stolica od poverenja” – Nek crna fotelja postane crvena

Stara dobra stolica može biti vaš novi najbolji saveznik. Ako neko od vas dvoje sedi, a drugi se lagano naslanja ili penje u krilo, to vam daje stabilnost, kontrolu i minimalan rizik od povreda. Samo pripazite da je stolica čvrsta – ne želite da završite na YouTube- u kao komična nezgoda.

Foto: Freepik.com

 

4. “Mačka u krilu” – Bliskost bez komplikacija

Ovo je verzija gde jedan partner sedi (recimo na krevetu ili sofi), a partnerka mu sedi u krilu okrenut licem. Savršeno za sporiji tempo, puno poljubaca i grljenja. A nema uvrtanja i čudnih pokreta koje telo možda više ne može da isprati.

Par saveta za sigurnost i dobar provod

Zagrejte se! Isto kao i pre vežbanja – malo istezanja može napraviti čuda. (I ko kaže da predigra nije najbolja vrsta istezanja?)
Komunikacija je ključ. Ako nešto boli ili ste upali u pozu iz koje niste sigurni kako izaći, bolje se nasmejte i napravite pauzu nego da završite kod ortopeda.
Lubrikant je vaš saveznik. Hormoni se menjaju s godinama, a dodatna hidratacija nikome nije naškodila.

Na kraju...

Kao što ste mogli primetiti, "poze" za starije ne moraju biti ozbiljne! Smejte se, vežbajte i uživajte u zlatnim godinama. Važno je da se pokrenete, ali i da se zabavljate dok to radite. Godine nisu prepreka za dobar seks, već prilika da postanete kreativniji i mudriji! 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar