Kako da brzo i lako OČISTITE MIKROTALASNU i to BEZ UPOTREBE hemijskih preparata
Mikrotalasna rerna je sjajna i korisna “stvarčica”, ali muka nastane kada je treba očistiti
02.04.2023
MozaikŠta bismo mi bez saveta i trikova iskusnih domaćica?
podeli vest:
Svima nam se ponekada dogodi da i pored najbolje volje i želje jednostavno pravljenje kolača ili peciva pođe po zlu.
Nema razloga za nerviranje, a ni koristi. Donosimo vam nekoliko trikova iskusnih domaćica koji će vam biti od koristi kada sledeći put poželite da vrištite od muke u kuhinji.
Mikrotalasna rerna je sjajna i korisna “stvarčica”, ali muka nastane kada je treba očistiti
02.04.2023
MozaikPravi recept za sve domaćice, majke, supruge...
01.04.2023
Gurmanlook
Zahvaljujući trikovima iskusnih domaćica iskipelo mleko će postati prošlost u vašoj kuhinji
07.03.2023
MozaikAko želite za seckanje luka uz suze i peckanje očiju postane prošlost, primenite neki od ovih trikova
21.02.2023
Mozaik
- Ako ste se kojim slučajem nešto zamerili mesaru, pa vam je dao meso koje je tvrdo i žilavo, stavite u šerpu malo sode bikarbone, kako bi se brže raskuvalo i omekšalo.
- Bareni krompir nece dobiti tamnosivu boju ako se iz metalnog suda odmah po završenom kuvanju preruči u drugu posudu.
- Puding neće da zagori ako ga kuvate u posudi koju ste prethodno namazali maslacem. Protiv korice na vrući puding pospite tanki sloj šećera.
- Da se čorba u letnjem periodu ne bi brzo pokvarila, dok je još vrela dodajte u nju “na vrh noža” sode bikarbone.
- Ako vam je jelo zagorelo prilikom kuvanja otklopite sud i zaronite ga do polovine u hladnu vodu. Zagorelo jelo će se odvojiti od suda. Zatim jelo preručite u čist sud i nastavite sa kuvanjem.
Pored toga što ga koristimo za primpremu mnogih ukusnih jela, može da nam pomogne u raznoraznim situacijama
12.02.2023
MozaikAko ste od onih koji vole prženu hranu, ali odustanete kada pomislite na prskanje ulja, postoji rešenje
06.02.2023
MozaikPrvi pokazatelj zapušene sudopere jeste voda koja ne prolazi kroz slivnik, već se njen nivo povećava i veoma sporo ili uopšte ne otiče
22.01.2023
MozaikNemojte da bacate stari hleb - "reciklirajte ga"
20.01.2023
Mozaik
Ostavite komentar