KAD NEBO ŠAPUĆE - HOROSKOP ZA PONEDELJAK 7. APRIL Rakovi sijaju, Vage se premišljaju, Ribe daruju mir
Slobodno vreme
Sigurni smo da iskusne domaćice imaju svoje proverene metode, ali možda ovi saveti budu od koristi početnicama
podeli vest:
Stiže jesen i vreme za pravljenje zimnice. Zamirisala vam pečena paprika? Naravno. Bez nje nema ajvara, pinđura, ljutenice, salate sa belim lukom ili sirom...
Ali (uvek postoji to "ali") pečenje, a naročito ljuštenje paprika nije ni malo zabavno. Naprotiv.
Što se tiče pečenja, ne možemo vam pomoći, ali evo nekoliko par saveta kako da sebi olakšate muke pa brzo i bez opečenih prstiju oljuštite paprike.
Jedna od tajni lakog ljuštenja je da paprika ne izgori. Zato izbegavajte da paprike stavljate direktno iznad plamena, stalno ih pazite i s vremena na vreme okrećite sa jedne na drugu stranu.
Posle pečenja, stavite ih u posudu i pospite solju. Pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. Ako želite, možete ih pustiti da se potpuno ohlade. Sada će se koža lako skinuti i moći ćete da je uklonite gotovo u jednom potezu.
Pečenu papriku prebacite u plastičnu kesu i labavo je zavežite. Ostavite da se ohladi. Kako se bude hladila u kesi ljuska na papriki će omekšati, tako da će ljuštenje biti lakše. Posle 10 do 15 minuta, paprika će se ohladiti. Vadite jednu po jednu papriku i skidajte kožicu.
Foto: Freepik.com
Ko može da im odoli?
12.08.2022
GurmanlookNutricionista Rob Hobson otkrio je kombinacije namirnica koje mogu da imaju povoljan uticaj na naše zdravlje
27.08.2022
VestiIdealan za letnje dane. Sprema se za samo 20 minuta, i to bez pečenja
25.07.2022
GurmanlookPojedine namirnice sadrže nutritijente koji deluju stimulativno i ojačavaju kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije
10.08.2022
Mozaik
Ostavite komentar