Slobodno vreme > Mozaik

Ovaj TRIK će vam olakšati život na VRUĆINAMA! Tajno dugme na KLJUČU će pomoći da se AUTOMOBIL odmah RASHLADI (VIDEO)

Pročitajte nekoliko korisnih saveta kako da snizite temperaturu u svom vozilu na ovoj letnjoj žegi

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/08/2024 > 22:05

podeli vest:

Ovaj TRIK će vam olakšati život na VRUĆINAMA! Tajno dugme na KLJUČU će pomoći da se AUTOMOBIL odmah RASHLADI (VIDEO)
Foto: mercedes printscreen


Napolju su velike vrućine, a svako ko treba da uđe u automobil zna koliko unutra može biti pakleno po ovom vremenu. Otvaranje svih prozora odjednom može pomoći vozačima da ispuste vreli vazduh pre nego što uđu u automobil, prenosi "Krstarica".

Ema Rouz Džin pronašla je zgodan trik na TikTok-u, a to je skrivena funkcija koja se može aktivirati sa daljinskog ključa automobila na mnogim automobilima kako bi letnja vožnja bila prijatnija,

U svom viralnom videu rekla je da je otkrila da se u mnogim automobilima svi prozori mogu spustiti odjednom pritiskom na određeno dugme na daljinskom ključu automobila.

- Sedela sam u autu i ​​naišla sam na video na TikTok-u gde je neko rekao da ako dvaput pritisnete dugme za otključavanje na daljinskom ključu i zatim ga držite pritisnutim, svi prozori na automobilu će se otvoriti - rekla je ona.

 

@emmarosejean1 on todays episode of things tiktok taught me #carhacks ♬ original sound - Em

 

- Fasciniraju me ovakve stvari i svi su u komentarima sa različitim markama automobila govorili ‘da, radi’, pa ću izaći da probam i saznam da li radi - otkrila je ona.

Kako ohladiti auto

Na snimku, Ema je dvaput pritisnula dugme za otključavanje i zadržala ga nekoliko sekundi. Zbog toga su svi prozori na njenom automobilu počeli da se spuštaju istovremeno.

Iako ovo može da bude neverovatno sjajna funkcija kojom možete da impresionirate svoje prijatelje i porodicu, otvaranje svih prozora odjednom može pomoći vozačima da puste vruć vazduh da izađe pre nego što uđu u automobil.

Međutim, vozači nikada ne bi trebalo da ostavljaju automobil bez nadzora sa spuštenim staklima zbog mogućnosti da lopovi provale. Postoji niz drugih načina na koje vozači mogu da smanje temperaturu u svom vozilu.

Foto: Shutterstock

 

Neki automobilski stručnjaci predlažu brisanje površina koje vozač obično dodiruje mokrom krpom ili uključivanje klima uređaja u prostoru za noge, koji može gurnuti vrući vazduh gore i van kroz otvorene prozore.

Parkiranjem vozila u senci ili korišćenjem reflektujućeg vetrobranskog stakla, vozači takođe mogu da spreče zagrevanje unutrašnjosti automobila.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar