OPREZ SA GREJALICAMA! Sve što treba da znate njihovom korišćenju u hladnim danima
Njihova upotreba zahteva određene mere opreza i znanje kako bi bile efikasne i bezbedne
12.11.2024
MozaikZa početak, pažljivo pratite recept i proporcije
podeli vest:
Za savršeno mekano pecivo, ključno je znati pravilne mere sastojaka i njihove optimalne temperature. Kvasac je jedan od ključnih sastojaka, a način na koji ga koristite zavisi od njegove vrste – bilo da je u pitanju svež ili suvi kvasac, kao i od količine brašna koja se koristi.
Foto: Freepik.com
Kako pravilno pripremiti kvasac?
Za početak, pažljivo pratite recept i proporcije. Na primer, za kilogram brašna koristi se cela kocka svežeg kvasca, što je oko 42 grama. Da bi se kvasac aktivirao, potrebno je rastvoriti ga u mlakoj vodi ili mleku, uz dodatak prstohvata šećera. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta – ovaj korak će pomoći da kvasac dobro proradi i obezbedi rast testa. Ako vam svež kvasac nije pri ruci, možete koristiti suvi kvasac – oko 20 grama ili dve kesice je idealno za kilogram brašna.
Njihova upotreba zahteva određene mere opreza i znanje kako bi bile efikasne i bezbedne
12.11.2024
MozaikUz prave tehnike i malo pripreme, odleđivanje automobila može postati brže i lakše
11.11.2024
MozaikDodaci za mekše testo
Jedna od tajni za postizanje izuzetne mekoće testa je dodatak jogurta, dok malo sirćeta može ubrzati rast testa. Jogurt daje pecivu posebnu nežnost, dok sirće deluje na brže aktiviranje kvasca i omogućava da pecivo bude prozračno i meko. Osim toga, svi sastojci bi trebalo da budu sobne temperature, osim onih koji zahtevaju grejanje.
Foto: Shutterstock
Ovi jednostavni trikovi domaćica pomoći će vam da vaše pecivo svaki put bude savršeno. Pravilno doziranje sastojaka i njihovo odgovarajuće pripremanje osiguraće vam ukusno i vazdušasto testo – pravo pecivo koje osvaja na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
Iako brušena koža daje sofisticiran i elegantan izgled, njeno održavanje može biti izazovno
11.11.2024
MozaikOvi tradicionalni elementi ne bi trebalo da se bacaju
09.11.2024
MozaikAko obično bacate kore od pomorandže, mandarine ili limuna, razmislite o tome da ih zadržite
08.11.2024
MozaikOd čišćenja do popravki, uklanjanja i fleke sa odeće
08.11.2024
Mozaik
Ostavite komentar