OPREZ SA GREJALICAMA! Sve što treba da znate njihovom korišćenju u hladnim danima
Njihova upotreba zahteva određene mere opreza i znanje kako bi bile efikasne i bezbedne
12.11.2024
MozaikZa početak, pažljivo pratite recept i proporcije
podeli vest:
Za savršeno mekano pecivo, ključno je znati pravilne mere sastojaka i njihove optimalne temperature. Kvasac je jedan od ključnih sastojaka, a način na koji ga koristite zavisi od njegove vrste – bilo da je u pitanju svež ili suvi kvasac, kao i od količine brašna koja se koristi.
Kako pravilno pripremiti kvasac?
Za početak, pažljivo pratite recept i proporcije. Na primer, za kilogram brašna koristi se cela kocka svežeg kvasca, što je oko 42 grama. Da bi se kvasac aktivirao, potrebno je rastvoriti ga u mlakoj vodi ili mleku, uz dodatak prstohvata šećera. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta – ovaj korak će pomoći da kvasac dobro proradi i obezbedi rast testa. Ako vam svež kvasac nije pri ruci, možete koristiti suvi kvasac – oko 20 grama ili dve kesice je idealno za kilogram brašna.
Njihova upotreba zahteva određene mere opreza i znanje kako bi bile efikasne i bezbedne
12.11.2024
MozaikUz prave tehnike i malo pripreme, odleđivanje automobila može postati brže i lakše
11.11.2024
MozaikDodaci za mekše testo
Jedna od tajni za postizanje izuzetne mekoće testa je dodatak jogurta, dok malo sirćeta može ubrzati rast testa. Jogurt daje pecivu posebnu nežnost, dok sirće deluje na brže aktiviranje kvasca i omogućava da pecivo bude prozračno i meko. Osim toga, svi sastojci bi trebalo da budu sobne temperature, osim onih koji zahtevaju grejanje.
Ovi jednostavni trikovi domaćica pomoći će vam da vaše pecivo svaki put bude savršeno. Pravilno doziranje sastojaka i njihovo odgovarajuće pripremanje osiguraće vam ukusno i vazdušasto testo – pravo pecivo koje osvaja na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
Iako brušena koža daje sofisticiran i elegantan izgled, njeno održavanje može biti izazovno
11.11.2024
MozaikOvi tradicionalni elementi ne bi trebalo da se bacaju
09.11.2024
MozaikAko obično bacate kore od pomorandže, mandarine ili limuna, razmislite o tome da ih zadržite
08.11.2024
MozaikOd čišćenja do popravki, uklanjanja i fleke sa odeće
08.11.2024
MozaikŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 18 minuta
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 1 sat
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 2 sata
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 2 sata
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 2 sata
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 3 sata
HronikaPredsednik je na RTS govorio o svim aktuelnim temama.
pre 3 sata
PolitikaNaredba Aljbina Kurtija da pripadnici takozvane Kosovske policije pređu Administrativnu liniju predstavlja opasnu provokaciju
pre 4 sata
PolitikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar