JEDNOSTAVAN TRIK ZA DUŽU SVEŽINU Kako da zelena salata ostane hrskava i do 7 dana u frižideru
podeli vest:

Koliko puta vam se dogodilo da kupite svežu zelenu salatu, a već nakon par dana ona postane uvenula i gnjecava? Srećom, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da vaša salata ostane sveža i hrskava čak do sedam dana.
Korak 1: Pranje i sušenje
Prvo, napunite čistu sudoperu hladnom vodom i potopite listove salate. Ostavite ih nekoliko minuta da se prljavština i bakterije spuste na dno. Nakon toga, pažljivo izvadite listove i osušite ih. Ako imate centrifugu za salatu, iskoristite je. U suprotnom, položite listove na čistu kuhinjsku krpu i osušite ih drugom krpom.
Korak 2: Skladištenje u frižideru
Obložite dno fioke u frižideru čistom kuhinjskom krpom koja će upiti višak vlage. Poređajte osušene listove salate preko krpe, pazeći da ne pretrpate fioku kako bi vazduh mogao slobodno da cirkuliše. Preko salate stavite papirni ubrus koji će dodatno upiti vlagu i sprečiti stvaranje buđi.
Zašto ovo funkcioniše?
Salata sadrži visok procenat vode i prirodno oslobađa vlagu tokom vremena, što može dovesti do njenog kvarenja. Korišćenjem upijajućih materijala poput kuhinjskih krpa i papirnih ubrusa, smanjujete višak vlage i produžavate svežinu salate.
Isprobajte ovaj trik i uživajte u svežoj i hrskavoj zelenoj salati tokom čitave sedmice!
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar