Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Pitate se KAKO je sada na SITONIJI? Ove SLIKE će vam SVE reći

Na ovom poluostrvu se nalaze neke od najlepših plaža, poznate ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu

Izvor: K1info

11/06/2023 > 13:28

podeli vest:

Pitate se KAKO je sada na SITONIJI? Ove SLIKE će vam SVE reći
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Odlazak na more u junu može biti sjajan izbor za sve one koji ne vole gužvu, a ni da se bore za mesto na plaži. Ovo je dobar period za letovanje, jer većina destinacija ima povoljne vremenske uslove tokom ovog meseca.

Iako se već uveliko u medijima vodi polemika oko toga kako je trenutno u Grčkoj, kakve su cene i gde je jeftinije, najmanje smo pažnje posvetili tome kako je zapravo tamo. Kakvo je stanje na plažama, kakva je voda, da li je kupanje počelo.

Sudeći po fotografijama sa Sitonije rekli bismo je to pravo mesto za uživanje. Gužve nema, more je prelepo, a izgleda da turiste i vreme odlično služi. Već ima onih koji su otvorili kupališnu sezonu. 

Dok pojedinci svoje uživanje nalaze u pecanju, ima i onih koji u želji da dobiju boju, odmaraju na plaži sa pogledom na brodiće i prelepo plavo more.

Sitonija je poluostrvo i predstavlja drugi "prst" Halkidikija. Nalazi se između poluostrva Atos i Kasandra. Ona je jedna od mnogobrojnih grčkih destinacija koju je uvek zadovoljstvo posetiti.

Sitonija se odlikuje netaknutim pejzažima, sa bujnim zelenim šumama, maslinjacima i slikovitim priobalnim područjima. Poluostrvo je okruženo Egejskim morem, a njegova obala proteže se na oko 285 kilometara.

Plaže Sitonije poznate su po peskovitim obalama, skrivenim uvalama i tirkiznim vodama, što je čini popularnom destinacijom..

Najbolje vreme za dolazak na Sitoniju je kraj maja, juna i septembra. Tada je vreme lepo i toplo, a plaže su bez nepotrebenih gužvi.

Na Sitoniji se nalaze neke od najlepših plaža, poznate ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu.

Prema tome, nemojte se opterećivati nepotrebnim pitanjima, na primer da li je hrana jeftinija u Liudlu u Grčkoj ili Srbiji? Uživajte u dobrom moru i lepoj prorodi.

 

Ostavite komentar