Sport > Fudbal

PRAZNE puške u VEČITOM derbiju: 0 navijača, 0 golova - Partizan i Zvezda MIROLJUBIVI u Humskoj

"Večiti rivali" odigrali 170. prvenstveni meč, četvrti u istoriji bez prisustva publike

Izvor: K1info/kurir.rs

26/04/2023 > 20:26

podeli vest:

PRAZNE puške u VEČITOM derbiju: 0 navijača, 0 golova - Partizan i Zvezda MIROLJUBIVI u Humskoj
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde podelili su bodove u remiju bez golova - 0:0 u Humskoj u 32. kolu Superlige Srbije. "Večiti rivali" tako su 170. put igrali u nacionalnom prvenstvu, ovaj put pred praznim tribinama zbog divljanja Grobara u prethodnom periodu.

 

Posle 13 godina "večiti" su odigrali u Humskoj bez golova, a Crvena zvezda nije uspela da razbije maler koji traje od 2016. godine, od kada nema pobedu na stadionu Partizana.

Ne može se reći da je utakmica bila dosadna. Bilo je šansi na obe strane. Utisak je da je Partizan propustio više šansi, ali je Zvezda pogodila stativu u finišu meča.

U prvom poluvremenu su Dijabate na jednoj, a Katai na drugoj strani propustili najbolje prilike.U drugom poluvremenu šanse su na jednoj strani propustili Natho i Jović, a Bukari na drugoj strani.

Posle ove utakmice Crvena zvezda ima 86 bodova na prvom mestu, dok je Partizan stigao do 58. boda i nalazi se na deobi četvrte pozicije.

Foto: Starsport

 
Drugo poluvreme, Partizan - C. zvezda 0:0

90. minut - Žuti karton za Vujačića - Štoper Partizana je oborio Bukarija u visini kaznenog prostora. Skraćeni korner je izveo Azarov, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

90. minut - Borjan istrčavanjem spasava loptu - Duga lopta ka Rikardu, ali Borjan istrčava i spasava svoj gol.

89. minut - Žuti karton za Popovića - Rezervni golman Partizana Aleksandar Popović zaradio je opomenu zbog protesta. Sudije su dosudile faul za Zvezdu, skraćeni korner, što je iznerviralo crno-bele. Zvezda bez opasnog naleta posle centaršuta.

88. minut - Žuti karton za Kataija - Aleksandar Katai je drugi fudbaler Crvene zvezde sa opomenom. Na sredini terena je opasno startovao na Nathu.

87. minut - Bukari pogodio stativu! - Prošao je Stefan Mitrović po levoj strani, centrirao, a Osman Bukari glavom šutirao i pogodio stativu gola Partizana.

85. minut - Dragović zaradio žuti karton - Aleksandar Dragović je prvi opomenuti fudbaler Crvene zvezde. Zaradio je žuti karton zbog prigovora.

82. minut - Golman Partizana se žali na povredu - Veliki problem za Partizan, golman Nemanja Stevanović se požalio na povredu, pa mu se ukazivala medicinska pomoć. Stevanović je ostao u igri.

82. minut - Izmena u Zvezdi - Marko Rakonjac menja Aleksandra Pešića u napadu crveno-belih. Slavoljub Srnić menja Gelora Kangu.

81. minut - Jović promašio stopostotnu šansu - Nova fantastična prilika za Partizan, Dijabate je ubacio ka sredini, Jović na oko 11 metara naleteo na loptu, ali je loše šutirao.

74. minut - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi - Irakli Azarov menja Milana Rodića, Stefan Mitrović Mirka Ivanića.

72. minut - Jović je treći fudbaler Partizana sa žutim kartonom - Tri žuta kartona na utakmici, i sva tri fudbalerima Partizana. Ovog puta je Jović opomenut, zbog starta sa leđa

Foto: Starsport

 

70. minut - Nova opasna akcija Partizana - Pantić je dugo vukao loptu, uposlio Filipovića koji je centrirao sa desne strane pred gol, a Eraković je izbio loptu u korner.

65. minut - Žuti karton za Uroševića - Urošević je oštro startovao na Viga i zaradio opomenu.

62. minut - Bukari šutirao u Stevanovića - Opasan napad Crvene zvezde, Bukari je izbio sam i šutirao u Stevanovića. Međutim, prethodno je dosuđen ofsajd.

59. minut - Kakva odbrana Borjana - Već u prvom dodiru sa loptom Natho je propustio sjajnu šansu. Šutirao je na dobro dodatu loptu od Dijabatea sa desetak metara, a Borjan se ispružio i zaustavio loptu.

58. minut - Veliki peh za Partizan, Menig zbog povrede napustio meč - Menig je bio jedan od najboljih pojedinaca Partizana u dosadašnjem toku meča. Požalio se na povredu zadnje lože i mora da napusti utakmicu. Umesto njega u igru ulazi Bibars Natho.

58. minut - Probala je Zvezda po desnoj strani - Vigo je probio po desnoj strani, centrirao, ali je Pešić ponovo bio kratak.

56. minut - Prva izmena na utakmici - U ekipi Crvene zvezde umesto Srđana Mijailovića u vezi će Kings Kangva.

55. minut - Pantić probao šut - Nova akcija Partizana, lopta je stigla do Pantića koji je šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla daleko, daleko iznad gola Zvezde.

49. minut - Loš šut Meniga - Kombinacija napadača Partizana, Rikardo je spustio loptu Menigu, ovaj šutirao daleko preko gola Borjana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Foto: Starsport

 
Prvo poluvreme, Partizan - C. zvezda 0:0

Koškanje fudbalera dva tima po isteku prvog poluvremena. Zakačili su se Igor Vujačić iz Partizana i Milan Borjan iz Crvene zvezde. Srećom, sve je prošlo bez većeg incidenta.

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena, koje je završeno bez golova

42. minut - Katai propstio najbolju šansu - Mogla je Crvena zvezda da povede u smiraj prvog poluvremena. Prošao je između dvojice defanzivaca Partizana, ušao u peterac iskosa sa leve strane, šutirao ali je lopta otišla tik pored stative.

39. minut - Opasno pred golom Partizana - Kanga je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, lopta je proletela blizu gol linije, ali su je crno-beli izbacili u korner. Odbranili su se crno-beli posle kornera.

32. minut - Marković prvi fudbaler sa žutim kartonom - Sudija Dejan Trifković nije do sada imao previše posla. Ipak, sada je morao da se maši za džep, posle oštrog starta Svetozara Markovića nad Aleksandrom Pešićem. Štoper Partizana je prvi fudbaler koji je dobio žuti karton na 170. prvenstvenom večitom derbiju.

30. minut - Urošević oprobao šut - Kapiten Partizana je šutirao iz daljine, ali preko gola.

26. minut - Kakav promašaj Dijabatea - Neverovatan promašaj napadača Partizana. Menig je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, lepo uposlio Dijabatea koji je usamljen sa nekoliko metara šutirao daleko od gola. Bila je ovo više nego stopostotna šansa za Partizan.

20. minut - Novi korner za Partizan - Period mirne igre, Partizan je izborio korner ali ne i šansu za gol.

16. minut - Ogromna šansa za Zvezdu - Pešić je propustio veliku priliku. Vigo je centrirao, Pešić praktično bio sam ispred Stevanovića, ali je bio kratak za nekoliko centimetara.

12. minut - Nezgodan šut Kataija - Katai je sa leve strane ušao u sredinu, šutirao, ali je njegov šut izblokiran.

10. minut - Prilika za Partizan - Rikardo je šutirao glavom, ali slabo. Bio je to prvi udarac u okvir gola.

8. minut - Prvi korner za Zvezdu - Crveno-beli su bili u naletu, međutim ništa od opasnosti po gol Stevanovića.

Foto: Starsport

 

6. minut - Velika prilika za Crvenu zvezdu - Katai je pokušao da centrira sa leve strane, lopta se odbila do Rodića koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta prošla tik pored stative.

4. minut - Nova velika prilika za crno-bele - Vujačić je bio najviši posle kornera, ali lopta prolazi pored stative.

3. minut - Velika šansa za Partizan - Jović je centrirao, Menig promašio loptu u izglednoj prilici, isto kao i Rikardo. Od svega korner.

1. minut - Meč je počeo

Foto: Starsport

 

Današnji večiti derbi bio je četvrti koji je odigran bez publike. Prvi put navijači nisu mogli da gledaju 132. večiti derbi, koji je odigran 1. marta 2008. godine na Marakani, kada je Crvena zvezda odrađivala kaznu zbog nereda na utakmici protiv Hajduka iz Kule. Naredna dva meča bez publike su igrana tokom pandemije koronavirusa - prvo na stadionu Partizana 18. oktobra 2020. godine, zatim šest meseci kasnije na Marakani.

Što se ovog prvenstva tiče, Crvena zvezda je već obezbedila titulu, prva je sa 85 bodova, ali je bitka za drugo mesto izuzetno značajna, jer ono donosi treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Kako stvari sada stoje, tom drugom mestu najbliži je Čukarički.

Superliga Srbije, 32. kolo (plej-of) - parovi i rezultati, sreda: Novi Pazar - Voždovac 0:1, Radnički KG - Vojvodina 2:2, Partizan - Crvena zvezda. Četvrtak: TSC - Čukarički (18.30).

 

 

Ostavite komentar