Sport > Fudbal

ZVEZDA preskočila VOŽDOVAC na "krovu": REKORD crveno-belih u TIŠINI posle tragedija

Uoči meča održan je minut ćutanja žrtvama nastradalim u masakrima u Beogradu i okolini Mladenovca

Izvor: K1info/Sportal.rs

08/05/2023 > 21:01

podeli vest:

ZVEZDA preskočila VOŽDOVAC na "krovu": REKORD crveno-belih u TIŠINI posle tragedija
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde i drugi put ovog proleća kao pobednici izašli su iz okršaja na "krovu" protiv Voždovca - 2:0 (1:0) Nisu bili ubedljivi kao pre nepuna tri meseca, a neće ni slaviti ovu pobedu dan posle trodnevne žalosti u Srbiji.

U sumornoj atmosferi nakon masakra na Vračaru i u Mladenovcu, zbog čega su igrači dva tima izašli na teren u specijalnim majicama kako bi odali počast žrtvama, Zvezda je pred solidno popunjenim tribinama slavila zahvaljujući golovima Aleksandra Pešića u 6. i Jovana Mijatovića u 72. minutu. 

Kod obe situacije je bilo simbolike. Pešić je uspeo da prekine post koji je trajao čak dva meseca i 10 mečeva, među kojima je propustio polovinu, dok je talentovani Mijatović za nepun minut po ulasku na teren minijaturom uspeo da matira Andriju Katića i reši bilo kakve dileme. 

Izabranici Miloša Milojevića upisali su još jednu rutinsku pobedu, 29. u Superligi Srbije, i došli do ukupno 92. boda tri kola pre kraja. Do jubilarne "stotke" biće im potrebno da do kraja savladaju Vojvodinu i Pazar na "Marakani", kao i Radnički u Kragujevcu.

Zvezda je na "krovu" jurila i sopstveni rekord, koji je uspela da obori. Naime, srpskom šampionu je ovo bio 58. meč u domaćem šampionatu na kom nisu poraženi čime je "preskočen" onaj od 57, koji je svojevremeno postavio Vladan Milojević.

Uoči meča održan je minut ćutanja tragično nastradalim žrtvama masakra u Beogradu i okolini Mladenovca, a navijači Crvene zvezde još ranije su najavili da neće navijati ni na ovoj utakmici zbog velike tragedije koja je zadesila Srbiju. 

Ostavite komentar