Sport > Fudbal

Zašto je Evrovizija TOLIKO RAZBESNELA Pepa Gvardiiolu? Ne mogu više DA SE BORIM...

Čuveni trener nije zadovoljan što je meč Mančester sitija pomeren sa subote na nedelju

Izvor: K1info

13/05/2023 > 10:05

podeli vest:

Zašto je Evrovizija TOLIKO RAZBESNELA Pepa Gvardiiolu? Ne mogu više DA SE BORIM...
Foto: Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad


U Liverpulu će u večeras biti održano finale Evrovizije, gde ćemo gledati i srpskog predstavnika Luku Ivanovića (Luke Black), a to je napravilo problem - Pepu Gvardioli. 

Menadžer Mančester sitija požalio se jer njihov meč Premijer lige mora da se pomeri za dan, pa će tako imati manje odmora za revanš protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona.

U prvom meču u Madridu nije bilo pobednika (1:1), pa će Mančester siti na "Etihadu" u sredu probati da dođe do drugog finala Lige šampiona u istoriji (prvo su izgubili 2021. protiv Čelsija), ali neplanski će igrati u nedelju, umesto u subotu, iako bi im ostalo više vremena za odmor. 

Organizacija velikog muzičkog takmičenja ipak je prioritet i nije im dozvoljeno da igraju prvog dana vikenda na gostovanju Evertonu.

- Igramo u nedelju, hvala vam. Ne razumem to, ali više ne mogu da se borim sa tim - u svom tonu sarkastično je govorio Gvardiola na konferenciji za medije. 

- Koliko bi puta trebalo da pričamo o tome? Ne shvatam, ali moramo da se prilagodimo. Nije više važno, ne mogu da se borim protiv rasporeda, UEFA, Premijer liga... Ne možemo da igramo u subotu zbog Evrovizije, jer nema dovoljno policije da obezbeđuje dva važna događaja u isto vreme! U redu, moramo da se prilagodimo. Šta uopšte drugo ja mogu da uradim po tom pitanju?

Gvardiola ističe da je njegova želja bila da igraju u subotu jer bi imali više vremena za Real Madrid, veruje i u nameru Premijer lige da pomogne njegovom timu, ali se pita kako se u Francuskoj i Nemačkoj igra i petkom - dok to nije slučaj u Engleskoj. Ipak, osim kuknjave, ne može mnogo toga da uradi.

Mančester siti juri titulu u Engleskoj i nedavno su preskočili Arsenal na prvom mestu. Sada imaju 82 boda, tek jedan više od Arsenala koji ima i utakmicu više, pa je jasno da će Gvardiola i na Everton svim snagama.

 

 

 

Ostavite komentar