Sport > Fudbal

Mančester siti osvojio SUPERKUP Evrope: Gudelj tragičar!

Marokanac Bono na golu Sevilje je dobio prednost ispred Marka Dmitrovića, dok je Gudelj u početnih 11

Izvor: K1info

16/08/2023 > 21:55 >> 23:32

podeli vest:

Mančester siti osvojio SUPERKUP Evrope: Gudelj tragičar!
Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris


Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Superkup Evrope pobedom nad Seviljom u Atini posle boljeg izvođenja penala (1:1, 5:4). Tragičar je bio srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je u petoj penal-seriji pogodio prečku i tako "građanima" omogućio da osvoji prvi trofej u sezoni.

Nastavljena je i tradicija da ovaj trofej osvaja prvak Lige šampiona. To je bio slučaj u 10 od poslednjih 11 navrata.

Španci su posle prvog poluvremena vodili protiv Sitija sa 1:0, a jedini gol postigao je Jusef En Nesiri u 25. minutu. U nastavku su Englezi napadali, a Španci se branili. Baš kako je Sevilja povela pravo niotkuda, tako je Siti izjednačio u 63. minutu - 1:1. Rodrijev centaršut u gol je pretvorio mladi Kol Palmer. Ubacio se lepo u prazan prostor i iz peterca glavom savladao Bunua.

Pep Gvardiola je izveo kombinovani sastav, pošto su van stroja zbog povreda Kevin De Brujne i Bernardo Silva, dok se Džon Stouns nije u potpunosti oporavio. 

U sastavu su novajlije - Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, a iznenađenje je da je šansu od prvog minuta dobio Palmer. Doduše, Pep nema mnogo opcija ni na klupi, tako da je ovo verovatno i najjača postava u ovom trenutku.

S druge strane, Hose Luis Mendilibar je izveo najjači sastav, a Marokanac Bono je dobio prednost ispred Marka Dmitrovića, dok je Gudelj u početnih 11. 

Ostavite komentar