Sport > Fudbal

Kakav KRAH na MARAKANI: Mađari SKRESALI krila Orlovima i odneli CEO PLEN iz Beograda

Ranije su u našoj grupi Litvanija i Crna Gora odigrale 2:2 u Kaunasu

Izvor: K1info

07/09/2023 > 20:45 >> 22:48

podeli vest:

Kakav KRAH na MARAKANI: Mađari SKRESALI krila Orlovima i odneli CEO PLEN iz Beograda
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije izgubili su na Marakani od Mađarske sa 2:1 (2:1) u meču 4. kola grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Iako je sve krenulo kako smo želeli, s obzirom na to da smo poveli u 10. minutu autogolom Atile Salaja, prvo poluvreme završeno je sa prednošću rivala - 2:1, pošto su greške naše odbrane iskoristili Barnabas Varga u 34. i Vili Orban u 36. minutu.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su u drugom poluvremenu zaigrali angažovanije, nekoliko puta su došli u odlične prilike za izjednačenje, ali je golman Deneš Dibus zaustavio sve pokušaje Orlova. Rezultat iz prvog poluvremena, nažalost, nije se menjao do kraja meča, tako da je Srbija pretrpela prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Orlovi su imali dobru podršku navijača, ali mladih - jer je od ranije bilo poznato da je zbog kazne UEFA na tribine bio dozvoljen ulaz samo deci do 14 godina.

Inače, pre ovog meča u grupi G igrali su Litvanija i Crna Gora, a rezultat u Kaunasu je bio 2:2. Srbija će u nedelju, 10. septembra gostovati Litvaniji, Crna Gora će u Podgorici dočekati Bugarsku, dok je Mađarska slobodna u narednom kolu.

Tok utakmice, Srbija - Mađarska 1:2 (1:2)
Drugo poluvreme, Srbija - Mađarska 0:0

90+5. min - Kraj meča.

90. minut - Meč je produžen za 5 minuta. Promašaj Gudelja. Morao je bolje sa ivice kaznenog prostora, neometan je šutirao snažno, ali traljavo. Neverovatno kako Srbija može do gola, veoma je blizu, ali se to ne dešava.

84. minut - Stojković pravi dvostruku izmenu - Luka Jović i Ivan Ilić su na terenu, a na klupu se sele Tadić i Vlahović.

80. minut - Šetamo se oko kaznenog prostora, ali ništa ne možemo da uradimo. Vlahović je često sa loptom, kao i Mitrović, ali uvek zakasne za sekund ili dva sa odlukom, dovoljno da Mađari stignu i da se postave. Centaršutevi su nam rak-rana na ovom meču, jer ih - nema!

Foto: Tanjug/AP

 

75. minut - Nađi je očajno reagovao ispred Živkovića, pa stativa spasava Mađare. Ipak, sudija nakon toga svira ofsajd!

69. minut - Još jedna šansa... Mladenović je odlično centrirao sa levog boka, ali je Vlahović glavom pogodio spoljni deo mreže.

67. minut - Varga dobija žuti karton zbog neopreznog starta.

64. minut - Još jedna promena u taboru Orlova, umesto Nemanje Maksimovića na teren ulazi Nikola Milenković.

61. minut - Još jedna fantastična odbrana Dibuša! Veljković je šutirao glavom posle centaršuta, ali mađarski čuvar mreže ponovo pokazuje kakav kvalitet poseduje.

Foto: Tanjug/AP

 

58. minut - Odlična prilika za Orlove. Ušao je Vlahović iskosa u protvnički šesnaesterac, snažno šutirao ali Dibus na fenomenalan način brani!

54. minut - Sergej je ušao u kazneni prostor iz drugog plana, sjajno je skočio ali loptu nije zahvatio onako kako je želeo!

52. minut - Pavlović je loše šutirao glavom posle kornera sa desne strane.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Piksi je napravio dvostruku izmenu, šansu su dobili Andrija Živković i Filip Mladenović dok su teren napustili Nemanja Radonjić i Filip Kostić

Prvo poluvreme, Srbija - Mađarska 1:2

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Vlahović je šutirao glavom posle centaršuta, ali je njegov udarac završio pored desne stative!

36. minut - GOL 1:2! Kakav šok! Mađarska vodi protiv Orlova - nije baš najbolje Milinković Savić reagovao posle kornera, a onda je i kompletna defanzivna linija zakazala - Orban je ostao sam i nije imao preterano težak zadatak!

34. minut - GOL 1:1! Mađarska je izjednačila! Vanja Milinković Savić odbranio je jedan udarac, ali nije drugi. Bernabaš Varga je uspeo da zatrese mrežu Srbije.

28. minut - Kostić je sjajno šutirao posle centaršuta sa desne strane, ali je pogodio spoljni deo mreže!

22. minut - Ovo je moglo da bude opasno! Varga je primio loptu u našem šesnaestercu, "zavrnuo" loptu unutra ali tu nije bilo nikoga od njegovih saigrača!

Foto: Tanjug/AP

 

13. minut - Nova prilika za Orlove! Posle fenomenalne akcije koju je pokrenuo Nemanja Radonjić, lopta je došla do Vlahovića ali je njegov udarac izblokirao jedan defanzivac Mađara i poslao loptu u korner!

10. minut - (AUTO)GOL, 1:0! Vlahović je dobio loptu sa desne strane od Tadića i bio je sam ispred gola, ali je jako loše šutirao - praktično paralelno sa gol linijom... Na našu sreću, akciju su pratili Mađari, pa je Atila Salaj natrčao na loptu i prosledio je u mrežu svog tima.

9. minut - Bolje su ušli Mađari u utakmicu, naši reprezentativci muče se sa iznošenjem lopte

7. minut - Lopta je više u nogama fudbalera Mađarske, ali ozbiljnijih prilika još uvek nema!

1. minut - Počela je utakmica, sa centra su prvi krenuli Mađari

Startnih 11 za večerašnji meč

SRBIJA: V. Milinković Savić, Pavlović, Gudelj, Veljković, Maksimović, S. Milinković Savić, Kostić, Radonjić, Mitrović i Vlahović.

MAĐARSKA: Dibuš, Lang, Salaj, Orban, Nego, Nađ, Stajls, Kerkez, Soboslaj, Šalaj, Varga.

Počast za Mitrovića

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović dobio je vredno priznanje iz UEFA. Pred utakmicu između reprezentacije Srbije i Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobio je nagradu za najboljeg strelca prethodnog ciklusa u Ligi nacija.

Pre meča selektor Orlova Dragan Stojković Piksi je rekao veruje u svoj tim i nada se pobedi i osvajanju tri boda, koja bi Srbiju približili prvenstvu koje će sledeće godine biti održano u Nemačkoj.

- Treneri obicno kažu da je utakmica veoma važna, izazovna... Znam kako će Srbija igrati. Trudiću se da pripremim naš tim najbolje što je moguće, jer za Mađare imamo poštovanje. Da je ključna utakmica nije, ima još 15 bodova, ali je važna. Ako ste nas već proglasili za favorite sa Mađarskom, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću i ovo je bitna utakmica za nas koja može mnogo da donese - rekao je Dragan Stojković Piksi.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar