Sport > Fudbal

Kod KOMŠIJA se podigla prašina zbog eliminacije SRBIJE sa EP: "Orlovima skresali krila!" Evo šta pišu MEDIJI U REGIONU

Srbija nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sa dva osvojena boda završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi C

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/06/2024 > 09:45

podeli vest:

Kod KOMŠIJA se podigla prašina zbog eliminacije SRBIJE sa EP: "Orlovima skresali krila!" Evo šta pišu MEDIJI U REGIONU
Foto: K1info/Tanjug/AP/klix.ba/slovenskenovice.si/24sata.hr


Svi regionalni mediji ispratili su sa velikom pažnjom eliminaciju fudbalske reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sinoć odigrala nerešeno protiv Danske 0:0, u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe C, a isti rezultat je bio i na duelu Engleska - Slovenija.

Srbija nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sa dva osvojena boda završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi C.

Engleska je osvojila prvo mesto sa pet bodova, dok je Danska druga sa tri. Slovenija je osvojila treće mesto sa tri boda. Ove tri selekcije su izborile plasman u osminu finala EP.

Mediji u Zagrebu su sa posebnom pažnjom ispratili oba duela u grupi C, jer je Hrvatska pre početka ovih mečeva imala teoretske šanse da se plasira u osminu finala EP. Međutim, pošto su mečevi Srbija - Danska i Engleska - Slovenija završeni bez golova, Hrvatska je izgubila sve šanse da bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije zbog čega je eliminisana sa EP.

Jutarnji list donosi naslov: "Hrvatska ispala sa EURA, Slovenci slave istorijski uspeh, Srbi se vraćaju kući".

Takođe, Jutarnji prenosi reči kapitena Srbije Dušana Tadića posle utakmice sa Danskom da je razočaran rezultatom u Nemačkoj.

Foto: K1info/Tanjug/AP/klix.ba/slovenskenovice.si/24sata.hr

 

Jutarnji navodi izjavu selektora "orlova" Dragana Stojkovića da se "Srbija nije osramotila na EP".
Hrvatski sajt "24sata.hr" u naslovu teksta ističe da su "orlovima skresali krila".

- Bezidejni "orlovi", sa nedovoljnih 0:0 protiv Danske, ispali su sa EURA. Srbija nije pokazala previše tokom cele utakmice. U prvom poluvremenu nisu imali nijedan udarac, a u nastavku su se probudili tek na kraju utakmice - navodi ovaj sajt.

- Slovenija ide u osminu finala EP, Srbija ispala - prenosi hrvatski Indeks i podseća da Srbija nije uspela da dođe do pobede protiv Danske, koja bi odvela "orlove" u osminu finala kontinentalnog šampionata.

Foto: K1info/Tanjug/AP/klix.ba/slovenskenovice.si/24sata.hr

 

Podgoričke Vijesti su takođe sa velikom pažnjom ispratile dešavanja u grupi C na EP u Nemačkoj.

- Krah Srbije, bleda Engleska prva u grupi, Danska ispred Slovenije zbog boljeg učinka u kvalifikacijama - navode Vijesti i prenose izjave srpskih reprezentativaca posle meča sa Danskom.

- Pokazali smo kako se bori i gine za Srbiju - rekao je Rajković posle meča.

- Još jedan rezultatski neuspeh Srbije. Posle SP u Kataru kada Srbija nije prošla gurpu, isto se desilo i sada na EP. Sa dva boda, 'orlovi' su zauzeli poslednje mesto u grupi - prenosi crnogorski Dan.

Sarajevski Avaz navodi da je Srbija možda oštećena za penal na meču protiv Danske, pošto je Aleksandar Mitrović oboren u protivničkom šesnaestercu
 

Ostavite komentar