Vesti > Srbija

Oglasio se DAČIĆ povodom TERORISTIČKOG NAPADA u Beogradu: Ranjeni ŽANDARM je savladao napadača, motivi se ispituju

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

29/06/2024 > 12:39

podeli vest:

Oglasio se DAČIĆ povodom TERORISTIČKOG NAPADA u Beogradu: Ranjeni ŽANDARM je savladao napadača, motivi se ispituju
Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO/bs


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela.

- Danas oko 11 sati NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat - naveo je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo, saopšteno je iz MUP-a. 

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata.

- Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju - naveo je ministar policije.

Povodom napada ispred izraelske ambasade Specijalno tužilastvo preuzelo vođenje slučaja, radi se o terorističkom aktu protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije, a postoje indicije da su povezana neka lica koja imaju veze sa Vehabijskim pokretom.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je slučaj napada žandarma ispred izraelske ambasade preuzelo Specijalno tužilaštvo, a da se radi o terorističkom aktu protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije, a postoje sumnje da su povezana neka lica koja imaju veze sa vehabijskim pokretom.

Dačić je posle obilaska povređenog žandarma u Urgentnom centru rekao novinarima da je oko 11 sati NN lice iz samostrela pogodilo pripadnika Žandarmerije u vrat.

- On je obavljao svoju dužnost obezbeđivanja abasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred. NN lice je više puta prilazilo policajcu pitalo ga gde je muzej i slično, odlazio a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, nosio je kesu sa sobom iz nje izvadio samostrel i ranio policajca - rekao je Dačić.

Žandarm je ispalio nekoliko hitaca iz službenog pištolja u NN lice, koje je pola sata kasnije preminulo, dodao je Dačić.

- Miloš Jevremović, žandarm je prevezen u Urgentni centar, operacija je u toku. Govorimo da je reč o NN licu kako ne bi narušavali istragu, koju je preuzelo specijalno tužilaštvo - rekao je Dačić.

Nesumnjivo je da je reč o terorističkom aktu, dodao je ministar, koji je uperen i protiv države Srbije i Žandarmerije.

- Uhapsili smo još neke ljude preventivno, koji su se nalazili u blizini policijskih objekata i zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo taj slučaj. Neke sumnje su prisutne, indicije postoje da su lica već poznata bezbednosnim službama, a reč je o vehabijskom pokretu. Ali, to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo istragu - rekao je Dačić.

Preventivno su u Beogradu pojačane mere zaštite, dodao je Dačić, ne samo ispred objekata kao što ambasade i državne institucije, već i u tržnim centrima i na šetalištima.  
 

Ostavite komentar